Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

55 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη Με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από τη δολοφονική επίθεση κατά του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, στις 22 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr και στη διεύθυνση ert.gr/arxeio-afierwmata επεισόδιο - αφιέρωμα της εκπομπής «Ριμέικ». Η εκπομπή προβλήθηκε το 2003 με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο του Γρηγόρη Λαμπράκη και αναφέρεται στη ζωή, στους πολιτικούς και κοινωνικούς του αγώνες, αλλά και στη δολοφονία του, που υπήρξε ορόσημο για τη μετέπειτα πολιτική ζωή.

«OIL: η έρευνα για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα» Η εκπομπή με τον Φώτη Καφαράκη έκανε ένα μακρύ οδοιπορικό στα μέρη όπου διεξάγονται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, αλλά και στην περιοχή του Πρίνου, όπου προγραμματίζεται επέκταση της παραγωγής. Πόσο επηρεάζονται το περιβάλλον και η σεισμικότητα; Ποιος ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος; Ποιες εξελίξεις φέρνουν στην Ελλάδα παγκόσμιους πετρελαϊκούς κολοσσούς; Πότε και πού θα πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα; Απαντούν στελέχη των ελληνικών και ξένων εταιρειών, ειδικοί επιστήμονες, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και τοπικών φορέων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απόψε, στην ΕΡΤ1, στις 23.00.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

"Τα λεφτά στους πλούσιους"

Είναι βασικό κόλπο του νεοφιλελευθερισμού να κρύβει τις πραγματικές του στοχεύσεις πίσω από θετικά διατυπωμένες φράσεις. Ιστορικά το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων ονομάστηκε από τα ορφανά της Θάτσερ...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο