Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Αφιέρωμα στα πρόσωπα του Μάη του ΄68" στο Κόκκινο

Με αφορμή τα 50 χρόνια από το Μάη του ’68, η Τζούλυ Τσίγκα και ο Χρυσόστομος Λουκάς θα ανατρέξουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε περιστατικά της εξέγερσης και θα συνομιλήσουν με πρόσωπα που έζησαν τα γεγονότα

Κλείνει μισός αιώνας από την εξέγερση που σημάδεψε τα τέλη των ’60s και έγινε συνώνυμο της αλλαγής των κοινωνικών αξιών. Μια εξέγερση που θεωρείται ως σημείο-σταθμός στην αμφισβήτηση του κατεστημένου και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για παρόμοιους κοινωνικούς αγώνες.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από το Μάη του ’68, η Τζούλυ Τσίγκα και ο Χρυσόστομος Λουκάς θα ανατρέξουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε περιστατικά της εξέγερσης και θα συνομιλήσουν με πρόσωπα που έζησαν τα γεγονότα.  

Αύριο, Παρασκευή, 11 Μαΐου, καλεσμένος στην εκπομπή (15:00-16:00) ο Γιάννης Καυκιάς, μεταφραστής-συγγραφέας που ζει και εργάζεται στη Γαλλία από το ’68.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένα ιστορικό βήμα

Η πρόθεση του γειτονικού μας λαού, να τελειώσει η εθνικιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, είχε εκφραστεί από το δημοψήφισμα. Ο επιδέξιος χειρισμός της αποχής και των προβλημάτων...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο