Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
ΕΡΤ: Νέος κανονισμός προσωπικού και αναγνώριση προϋπηρεσίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ: Νέος κανονισμός προσωπικού και αναγνώριση προϋπηρεσίας

Σειρά κρίσιμων αποφάσεων, που αφορούν τομές στην οργάνωση και την εσωτερική λειτουργία της ΕΡΤ, έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το Δ.Σ. της εταιρείας. Παρά ταύτα, το Δ.Σ. δεν έχει ενημερώσει επισήμως ούτε για τις προθέσεις ούτε για τα έργα του, με αποτέλεσμα η ενημέρωση να πραγματοποιείται από πληροφορίες και διαρροές πάσης προελεύσεως.

Ως εκ τούτου, πληροφορίες της «Αυγής» αναφέρουν ότι το Δ.Σ. ενέκρινε χθες τον νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού με αλλαγές από το αρχικό σχέδιο, το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Ωστόσο, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ και άλλες δημοσιογραφικές οργανώσεις καταγγέλλουν την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΡΤ, το οποίο αρνήθηκε κατά τη συνεδρίασή του να ακούσει τις ενστάσεις των εκπροσώπων των δημοσιογράφων, την ίδια ώρα που στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις ζητούν επίσης από τη διοίκηση της ΕΡΤ να δεσμευτεί για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους δημοσιογράφους.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για λογαριασμό των άλλων ειδικοτήτων (τεχνικών, διοικητικών κ.λπ.) ζητάει η ΠΟΣΠΕΡΤ και απευθυνόμενη στους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών ζητάει να συνδράμουν τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Β. Κωστόπουλος: Στη ΣΣΕ ο κανονισμός για τους δημοσιογράφους

Για τη στάση του Δ.Σ. της ΕΡΤ απέναντι στις δημοσιογραφικές ενώσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, υποστήριξε, μιλώντας στην «Αυγή», ότι η παρέμβαση των δημοσιογραφικών ενώσεων δεν είχε κανένα νόημα. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού δεν αφορά με κανέναν τρόπο το δημοσιογραφικό προσωπικό της ΕΡΤ, για το οποίο τα αντίστοιχα θέματα -δικαιώματα και υποχρεώσεις- προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΕΡΤ- ΕΣΗΕΑ. Ο Β. Κωστόπουλος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει διάθεση να βρεθεί ξεχωριστός τρόπος ορισμού των κανονισμών για τους δημοσιογράφους και ζήτησε από τους εκπροσώπους των δημοσιογραφικών ενώσεων να αποστείλουν στην ΕΡΤ ώς την ερχόμενη Δευτέρα σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για διαπραγμάτατευση. Διαβεβαίωσε επίσης ότι έχει ήδη αποσταλεί και θα παραληφθεί σήμερα από την ΕΣΗΕΑ επιστολή πρόσκλησης με το σχετικό αίτημα.

Άλλες πληροφορίες της «Αυγής» αναφέρουν ότι το χθεσινό Δ.Σ. αποφάσισε επίσης ομόφωνα την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ που μονιμοποιήθηκαν το 2006 με το Π.Δ. Παυλόπουλου, αποκαθιστώντας μια μεγάλη αδικία. Δεν πέρασε ωστόσο η αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που προέρχονται από άλλες ειδικότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL