Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Στοχοποίηση δημοσιογράφου του "Κόκκινου" από την ΠΑΕ Ολυμπιακός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στοχοποίηση δημοσιογράφου του "Κόκκινου" από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Κείμενο αλληλεγγύης στην δημοσιογράφο του «Κόκκινου» Αλέκα Ζουμή υπογράφουν οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά.

«Χωρίς να νιώσουμε μεγάλη έκπληξη - για να είμαστε ειλικρινείς - παρακολουθήσαμε χθες τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά να επιδίδεται στο οικείο σπορ της στοχοποίησης δημοσιογράφων, αυτή τη φορά εναντίον της συναδέλφου μας Αλέκας Ζουμή, με αφορμή κείμενό της στο οποίο ασκούσε κριτική στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη για τον τρόπο με τον οποίον απευθύνθηκε στους παίκτες του Ολυμπιακού» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο.

Όπως σημειώνουν, «στην ανάρτησή του ο Κ. Καραπαπάς αποκαλεί την συναδέλφισσά μας «φερέφωνο» και κάνει λόγο για «εντολείς», μεταξύ άλλων χαριτωμένων υβριστικών που παραθέτει. Αναλόγου περιεχομένου χτύπημα, που στοχοποιεί την Αλέκα Ζουμή, έχει σήμερα και η εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής».

Καταλαβαίνουμε βέβαια την ανθρώπινη τάση να αναπαράγει ο καθένας την πραγματικότητα την οποία έχει συνηθίσει. Όμως, κ. Καραπαπά, όσο και να σας εκπλήσσει, υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό το επάγγελμα που δεν είναι φερέφωνα κανενός και δεν έχουν εντολείς. Η Αλέκα Ζουμή βρίσκεται στον χώρο της δημοσιογραφίας εδώ και 20 χρόνια, πολλά εκ των οποίων διαπιστευμένη στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Δεν υπήρξε ποτέ φερέφωνο οποιουδήποτε ούτε εντολοδόχος ούτε εξαρτώμενη από πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα και κανείς δεν έχει να της προσάψει το παραμικρό.

Επειδή είναι η πολλοστή φορά που δημοσιογράφος στοχοποιείται από τον διευθυντή επικοινωνίας και τις εφημερίδες του Ολυμπιακού, οι εργαζόμενοι/ες στον «105,5 στο Κόκκινο», σας πληροφορούμε για να μην κουράζεστε: Ούτε τρομάζουμε ούτε σωπαίνουμε. Η έρευνα, η κριτική, τα συμπεράσματα και η γνώμη είναι βασικό στοιχείο της δουλειάς μας, την οποία εσείς έχετε εγκαταλείψει εδώ και καιρό. Το να ενοχλούν όλα αυτά, αποτελεί τμήμα της δουλειάς και μάλιστα το πιο ενδιαφέρον.

Η Αλέκα Ζουμή έχει την αμέριστη αλληλεγγύη μας και κάθε αήθης επίθεση εναντίον της θα μας βρει ενωμένους στο πλευρό της.

Οι εργαζόμενοι/ες στον «105, στο Κόκκινο» θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως οφείλουμε και όχι όπως θα θέλατε.

ΥΓ: Παρακάμπτουμε τα μαθήματα… αριστεροσύνης που μας κάνει ο κ. Καραπαπάς, αν και το χιούμορ χρειάζεται στη ζωή. Στεκόμαστε μόνο στη φράση του ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είναι «απλά ‘‘NOPOLITICA’’, αλλά AGAINST POLITICA». Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για αυτό. Και επειδή όπως λέει και ο Μπρεχτ «αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής, είναι υπέρ της πολιτικής που (τους) επιβάλλεται», θα συνεχίσουμε από τη θέση μας να αντιστρατευόμαστε τέτοιες επικίνδυνες αντιλήψεις, προτάσσοντας την κριτική, την ελεύθερη σκέψη και την πολιτική δράση» τονίζουν οι εργαζόμενοι

Ν. Σβέρκος: Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την δημοκρατική κριτική

«Οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο θα παραμείνουν αταλάντευτοι στον σκοπό της ενημέρωσης και να ασκούν κριτική βασισμένη στη δημοκρατία. Όσο και αν αυτό ενοχλεί» αναφέρει ο διευθυντής του σταθμού Νίκος Σβέρκος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Πιστό στη δυσανεξία που του προκαλεί κάθε είδους κριτική και έλεγχος από τα όργανα της πολιτείας ή τους δημοσιογραφικούς φορείς, το σύστημα που λειτουργεί καθ' υπόδειξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, επιτέθηκε φραστικά χτες στον «105,5 Στο Κόκκινο» και στη δημοσιογράφο Αλέκα Ζουμή. Ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βρήκε αφορμή να επιδείξει το μένος του συστήματος απέναντι σε κάθε δημοκρατική φωνή, εκτοξεύοντας ύβρεις.

Οι ύβρεις αυτές δεν προσβάλλουν ούτε τον «105,5 Στο Κόκκινο», ούτε φυσικά την ίδια την συνάδελφο. Ούτε περιμένουμε άλλωστε από κάποιον μεγαλο-επιχειρηματία που καθυβρίζει και απειλεί όποιον μπαίνει στο διάβα του, να γίνει αξιόπιστος τιμητής της Αριστεράς. Οι ύβρεις που εκτοξεύει καθημερινά το σύστημα Μαρινάκη, μέσα από τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει και αξιοποιεί για ίδιον όφελος, προσβάλλουν πάνω από όλους τον κόσμο της ομάδας του Ολυμπιακού, την ιστορία του οποίου επιχειρεί να σφετεριστεί προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς του.

Οι φίλαθλοι είναι βέβαιο, πως παρακολουθούν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του ιδιοκτήτη της και των υφισταμένων του και πως προβληματίζονται για το πώς συνδέεται η ακροδεξιά ρητορική και ο τραμπουκισμός με μια ιστορική ομάδα.

Ας μην κάνουν πάντως τους θιγμένους για τα περί «ακροδεξιάς». Οι ίδιοι είναι σαφείς: Ο ίδιος ο Κ. Καραπαπάς ξεκαθαρίζει πως η ομάδα του διάκειται ενάντια σε όλους τους πολιτικούς ("Against Politica" αναφέρει χαρακτηριστικά). Πρόκειται για μια πολιτική φρασεολογία, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους κάθε είδους φασίστες στην πρόσφατη ιστορία.

Από εκεί και πέρα το μόνον που απομένει στον «105,5 Στο Κόκκινο» και τους εργαζόμενούς του είναι να παραμείνουν αταλάντευτοι στον σκοπό της ενημέρωσης και να ασκούν κριτική βασισμένη στη δημοκρατία. Όσο και αν αυτό ενοχλεί...»

Η επίθεση από τον Κ. Καραππαπά

«Η γνωστή Αλέκα Ζουμή, φερέφωνο των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για οτιδήποτε, χτύπησε ξανά! Για να μας πεί ότι δεν της άρεσε ο «τρόπος» και τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη. Άκου λοιπόν κυρία Ζούμη που το μόνο που ξέρεις είναι να κάνεις πολιτική προπαγάνδα. Εμείς που μεγαλώσαμε μέσα στο Καραισκάκη γιατί κάποιους στο γήπεδο δεν σας είδαμε ποτέ αλλά μιλάτε εκ μέρους του κόσμου μας, είμαστε εκτός εαυτού με την συμπεριφορά των παικτών. Πόσο μάλλον εκείνος που τους ακριβοπληρώνει. Ένας πρόεδρος που παρέχει τα πάντα και έχει μπάτζετ δεκαπλάσιο απο τις ομάδες που υποστηρίζουν οι... εντολείς σου κυρία Ζούμη ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ την αδιαφορία. Παίκτες λοιπόν που δεν ματώνουν τη φανέλα ή γυρνάνε στα κλαμπ μετά απο ήττες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα φεύγουν απο την ομάδα μας. Τόσο απλά! Κοροιδεύετε τον κόσμο που πεινάει και χάνει τα σπίτια του, εσείς, η ντροπή της αριστεράς, αλλά δεν σε πειράζει κυρία Αλέκα Ζουμή εσένα την επαναστάτρια (μην πω...)! Το μόνο που σε νοιάζει είναι να πετάξεις και εσύ μια πέτρα στην πλευρά του Μαρινάκη, όπως κάνουν όλοι οι όμοιοι σου. Και μην αρχίσεις τώρα να με γράφεις φασίστα όπως διάφοροι άλλοι εκεί μέσα, ρώτα να μάθεις πρώτα απο κανέναν που πραγματικά ήταν στα κινήματα και δεν τα έβλεπε απο το YouTube όπως οι Τζανακόπουλοι το ποιός είμαι. Κατάλαβε το. Είμαστε όχι «No POLITICA» μόνο, είμαστε AGAINST POLITICA. Το κατάλαβες; Ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι και δεν τρώει το κουτόχορτο σας. Άλλωστε τον πόλεμο που κάνετε τον καταλαβαίνει και ανόητος.

Ακόμα δε μας είπες. Βρήκες κανένα «μελανοχίτωνα» φασίστα στη Θύρα 7; Έτσι δεν έγραφες; Ότι είμαστε όλοι φασίστες; Τουλάχιστον έχετε πείσει ο ένας τον άλλον ότι είστε αριστεροί. Μόνον τους εαυτούς σας όμως. Ο λαός ξέρει!».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkonstantinos.karapapas%2Fposts%2F10156530831249407&width=500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL