Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Τι σημαίνει το σχέδιο Μητσοτάκη για την ΕΡΤ;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι σημαίνει το σχέδιο Μητσοτάκη για την ΕΡΤ;

Μνήμες «μαύρου» αναβίωσε στην ΕΡΤ η συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, καθώς, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, φαίνεται να επεξεργάζεται σχέδιο συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης.

Η συρρίκνωση που σχεδιάζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κινείται σε δύο άξονες σύμφωνα με τα λεγόμενα του: ο πρώτος είναι η μείωση του ανταποδοτικού τέλους και ο δεύτερος η μείωση του προσωπικού.

Για τη μείωση του προσωπικού να σημειώσουμε ότι η ΕΡΤ σήμερα λειτουργεί με προσωπικό γύρω στα 2.200 άτομα, ενώ στην εποχή των παχέων αγελάδων, διακυβέρνησης του κόμματός του, είχαν ξεπεράσει τα 4.500 άτομα. Ήδη εκκρεμεί αίτημα προς τον υπουργό Οικονομικών να εγκρίνει συμβάσεις 200 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως τεχνικών, προκειμένου η ΕΡΤ να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Το ανταποδοτικό τέλος, ύψους 3 ευρώ σήμερα ανά νοικοκυριό (έναντι 4,25 ευρώ προ κρίσης), είπε ο Κ. Μητσοτάκης ότι θα μειωθεί στο μισό, που σημαίνει 1,5 ευρώ τον μήνα ανά νοικοκυριό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το έσοδο της ΕΡΤ από το ανταποδοτικό τέλος να μειωθεί, από 180 εκατ. ευρώ σήμερα, σε 90 εκατ. ευρώ εάν μπει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Ο αρχηγός της Ν.Δ., όπως φαίνεται, δεν έχει υπολογίσει ότι η ΕΡΤ λειτουργεί με πλεόνασμα (περί τα 60 εκατ. τον χρόνο), το οποίο συνεισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό.

Εάν θέλει να διατηρήσει την παρακράτηση του πλεονάσματος, η ΕΡΤ θα πρέπει να λειτουργεί με 30 εκατ. τον χρόνο, τα οποία είναι υπεραρκετά για... τρία ραδιόφωνα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL