Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μπαίνουν μπροστά οι οπτικοακουστικές παραγωγές

Το έντονο ενδιαφέρον των παραγωγών και άλλων συντελεστών έχει συγκεντρώσει η πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες, από την επίσημη πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας υποδοχής αιτήσεων, οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομίας ependyseis.gr πληθαίνουν συνεχώς. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να συμπληρώνουν στοιχεία για την υποβολή προτάσεων ώστε να επωφεληθούν από το νέο καθεστώς: σε αναμονή προς αξιοποίηση βρίσκονται στα δημόσια ταμεία, σε πρώτη φάση, κονδύλια ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη πλήρης αίτηση για χρηματοδότηση έχει κατατεθεί ήδη από τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας. Αφορούσε τηλεοπτική σειρά συμπαραγωγής Ελλάδας - Γαλλίας - Γερμανίας, είναι άγνωστο όμως ακόμη εάν θα προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ακόμα μία ολοκληρωμένη πρόταση έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για ταινία βιογραφικού χαρακτήρα, ελληνικής παραγωγής, η οποία αναφέρεται στη ζωή γνωστής Ελληνίδας στιχουργού και ποιήτριας. Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Αθήνα και σε κοντινές περιοχές.

Τα μηνύματα για την πρωτοβουλία των Νίκου Παππά και Λευτέρη Κρέτσου είναι πολύ ενθαρρυντικά. Το επόμενο διάστημα αναμένεται σημαντική αύξηση στην υποβολή σχεδίων εκ μέρους διαφόρων παραγωγών και άλλων δημιουργών, καθώς οι περίοδοι Μαΐου - Ιουνίου και Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου είναι οι πιο φορτωμένες σε γυρίσματα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο