Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λίγο πριν το "φίνις" οι τηλεοπτικές άδειες

Εντός του Ιουνίου η χορήγηση από το ΕΣΡ και η απόφαση του ΣτΕ

Στην τελική ευθεία για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών μπαίνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με την απόφασή του για τους πέντε σταθμούς (ANT1, Alpha, Star, ΣΚΑΪ, Epsilon) που προκρίνονται, καθώς πληρούν τα κριτήρια. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, εντός του Ιουνίου αναμένεται να χορηγηθούν οι πέντε τηλεοπτικές άδειες, ενώ την ίδια περίοδο αναμένεται και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών ακυρότητας του διαγωνισμού. Από Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΣΡ, θα προκηρυχθούν οι θεματικές άδειες.

* Οι ενστάσεις. Οι σταθμοί έχουν δικαίωμα στον έλεγχο των στοιχείων των ανταγωνιστών τους. Το ΕΣΡ έχει καλέσει όλους τους εκπροσώπους των σταθμών τη Δευτέρα προκειμένου να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις στην απόφασή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των σταθμών να μην ασκήσουν αυτό το δικαίωμα. Ένσταση, υπό μορφή αίτησης θεραπείας αναμένεται από την υποψήφια εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική, συμφερόντων του επιχειρηματία Φ. Βρυώνη, πρώην ιδιοκτήτη του «Ε», η οποία απορρίφθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων. Οι ενστάσεις και ο έλεγχός τους αναμένεται να διαρκέσουν ώς το τέλος του μηνός. Αμέσως μετά, το ΕΣΡ θα είναι έτοιμο για τη χορήγηση των νόμιμων αδειών.

* Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας Παρουσία του προέδρου του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνου συνεδρίασε την Παρασκευή η ολομέλεια του ΣτΕ προκειμένου να εξετάσει τις αιτήσεις ακυρότητας του διαγωνισμού που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι Star και ΣΚΑΪ προβάλλουν περί τους 70 λόγους ακυρότητας! Οι περισσότεροι από αυτούς, ωστόσο, αποσύρονται ως αβάσιμοι, όπως π.χ. για τον αριθμό των αδειών. Οι προσπάθειες πλέον στρέφονται στο ύψος του τιμήματος των αδειών (35 εκατ. ανά κανάλι για δέκα χρόνια), παρότι οι ίδιοι οι προσφεύγοντες στον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν προσφερθεί να καταβάλουν πολύ υψηλότερο τίμημα, από 40 έως 70 εκατ. ευρώ. Το συμβούλιο αναμένει τα υπομνήματα των δύο πλευρών -καναλιών και εκπροσώπων του Δημοσίου- τη Δευτέρα 14 Μαΐου. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται εντός του Ιουνίου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο