Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Στην τελική ευθεία για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, αφού δημοσίευσε τη λίστα με τους πέντε σταθμούς που πληρούν τα κριτήρια (ANT-1, Alpha, Star, ΣΚΑΪ, Epsilon), περνάει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον νόμο, και για διάστημα δέκα ημερών θα είναι ανοιχτή η διαδικασία των ενστάσεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Μετά τον έλεγχο των ενστάσεων, περί τα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, υπολογίζεται ότι το ΕΣΡ θα είναι έτοιμο να προχωρήσει στη χορήγηση των αδειών στους δικαιούχους.

Το "παρών" θα δώσει ο πρόεδρος του ΕΣΡ Α. Κουτρομάνος στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με αντικείμενο τις προσφυγές των καναλιών εναντίον του διαγωνισμού του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες. Η παρουσία του προέδρου του ΕΣΡ στη συνεδρίαση του ΣτΕ -ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά- δείχνει το ενδιαφέρον του ίδιου όσο και της ανεξάρτητης αρχής για την έκβαση του διαγωνισμού.

Τα συγχαρητήρια του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση έλαβε το ΕΣΡ για «το θάρρος του απέναντι στην ανομία και τη διαπλοκή». Ο πρόεδρος δήλωσε ευτυχής για «το θάρρος, την επιστημονικότητα και την ακρίβεια που επέδειξε το ΕΣΡ» προωθώντας τη διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών σταθμών.

Η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη είναι καλεσμένες αύριο το πρωί, στις 10, στην εκπομπή «Πάμε Αλλιώς» της ΕΡΤ1, με τον Τάκη Σαράντη και την Αναστασία Γιάμαλη.

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου - Νίκος Παππάς: "Το έδαφος για την καλλιέργεια fake news είναι πιο πρόσφορο από ποτέ. Γι' αυτό η δημοσιογραφία γίνεται πολύτιμη. Η ελεύθερη από 'επιχειρηματικές δουλειές δημοσιογραφία, πολυτιμότερη. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε τον Τύπο και τους ανθρώπους του: Η ρύθμιση του τοπίου και η προστασία των εργαζομένων δημιουργεί ένα νέο σημείο εκκίνησης για τον κλάδο".

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου - Λευτέρης Κρέτσος: Η οικονομική κρίση ενίσχυσε το πλαίσιο για τον παροπλισμό των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα των νέων: η ανεργία αγγίζει ποσοστά διπλάσια του εθνικού μέσου όρου, η εργασία είναι κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη, καταπατούνται ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Επικοινωνίας στέκεται δίπλα στους λειτουργούς της δημοσιογραφίας: Σύντομα υπογράφονται και πάλι συλλογικές συμβάσεις. Ο ΕΔΟΕΑΠ συμπεριλαμβάνει πλέον και τους δημοσιογράφους του Διαδικτύου, ο διάλογος για την ενίσχυση του Τύπου έχει ανοίξει, οι πολυαναμενόμενες τηλεοπτικές άδειες έχουν πάρει τον δρόμο τους προσφέροντας καθεστώς ασφάλειας στους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών".

Εκκρεμότητες στον ΕΔΟΕΑΠ Να δώσει εντολή στον ΕΦΚΑ ώστε να αποστείλει άμεσα τα στοιχεία των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ για τα οποία εισπράττει εισφορές ζητάει από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος. Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο Ν. Καρούτζος, τα στοιχεία είναι αναγκαία προκειμένου «να προκύψει το προβλεπόμενο από τον νόμο εκλογικό σώμα και να πραγματοποιηθούν εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ το ταχύτερο δυνατόν». Επισημαίνει ακόμη ότι ο νόμος υποχρεώνει την έγκριση και δημοσίευση σε ΦΕΚ του Νέου Κωδικοποιημένου Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ προκειμένου να καταβάλλεται από τους υπόχρεους η εισφορά στον οργανισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL