Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
“Σύντομα θα υπογραφούν και πάλι συλλογικές συμβάσεις στον Τύπο”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

“Σύντομα θα υπογραφούν και πάλι συλλογικές συμβάσεις στον Τύπο”

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου σήμερα και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τονίζει πως στέκεται δίπλα στους λειτουργούς της δημοσιογραφίας. Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως σύντομα θα υπογραφούν και πάλι συλλογικές συμβάσεις. Σημειώνει ακόμη πως ΕΔΟΕΑΠ συμπεριλαμβάνει πλέον και τους δημοσιογράφους του διαδικτύου, ο διάλογος για την ενίσχυση του Τύπου έχει ανοίξει, ενώ οι πολυαναμενόμενες τηλεοπτικές άδειες που έχουν πάρει πια το δρόμο τους θα προσφέρουν ένα καθεστώς ασφάλειας στους δημοσιογράφους που εργάζονται στα ιδιωτικά κανάλια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου:

"Σύμφωνα με στοιχεία της UNESCO, τη χρονιά που πέρασε 79 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν ή δολοφονήθηκαν λόγω του επαγγέλματός τους. Ακόμη 22 σκοτώθηκαν ή δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 (στοιχεία CPJ – Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων). Εκτός από τους δεκάδες θανάτους δημοσιογράφων, η δημοσιογραφία απειλείται καθημερινά από κακές πρακτικές που παραμένουν ίδιες στη διαδρομή της ιστορίας: Λογοκρισία, από πολιτικούς ή και οικονομικούς αυτουργούς, κίτρινο τύπο, fake news, επιθέσεις κατά της προσωπικής ελευθερίας και της επιβίωσης των λειτουργών της.

Στη χώρα μας, η οικονομική κρίση ενίσχυσε το πλαίσιο για τον παροπλισμό και αφοπλισμό των επαγγελματιών δημοσιογράφων, ιδιαίτερα των νέων, με την ανεργία να φθάνει σε ποσοστά διπλάσια του εθνικού μέσου όρου, με κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία, με καταπάτηση των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στέκεται δίπλα στους λειτουργούς της δημοσιογραφίας. Σύντομα θα υπογραφούν και πάλι συλλογικές συμβάσεις, Ο ΕΔΟΕΑΠ συμπεριλαμβάνει πλέον και τους δημοσιογράφους του διαδικτύου, ο διάλογος για την ενίσχυση του Τύπου έχει ανοίξει, ενώ οι πολυαναμενόμενες τηλεοπτικές άδειες που έχουν πάρει πια το δρόμο τους θα προσφέρουν ένα καθεστώς ασφάλειας στους δημοσιογράφους που εργάζονται στα ιδιωτικά κανάλια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL