Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Τη Δευτέρα οι άδειες από το ΕΣΡ, την Παρασκευή οι προσφυγές στο ΣτΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τη Δευτέρα οι άδειες από το ΕΣΡ, την Παρασκευή οι προσφυγές στο ΣτΕ

Ένα πέρα - δώθε, με θετική κατάληξη ωστόσο, δημιουργήθηκε χθες σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, με αίτημα την αναβολή ή και την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η συνεδρίαση του ΣτΕ για την εξέταση των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών είχε οριστεί -μετά από αναβολή, ήδη από τις 2 Φεβρουαρίου- για την ερχόμενη Παρασκευή 4 Μαΐου. Παρ' ότι θα επρόκειτο για τρίτη αναβολή, το ΣτΕ προχώρησε στην αναβολή και πάλι της συζήτησης, αφήνοντας πάντως να διαρρεύσει ότι «έχουν εκλείψει ορισμένοι λόγοι που επικαλούνται οι τηλεοπτικοί σταθμοί».

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά στο Ραδιόφωνο 247 είπε ότι «οι διαρκείς αναβολές προκαλούν τη λογική. Δεν μπορεί να αναβληθεί στο διηνεκές η απόφαση» και συνέχισε: «Η ιστορία αυτή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η νέα αναβολή".

"Οφείλει ο καθένας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» συνέχισε ο υπουργός. «Οι διαρκείς αναβολές προκαλούν τη λογική» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αναμένει ποια ημερομηνία θα θέσει το ΣτΕ για τη συζήτηση των προσφυγών. «Οι πολίτες κρίνουν και καταλαβαίνουν και δυστυχώς κάποιοι δεν κάνουν όσα θα έπρεπε να κάνουν για να προστατέψουν την αξιοπιστία του δικαστηρίου» τόνισε κλείνοντας το θέμα ο Ν. Παππάς.

Δύο ώρες μετά, το ΣτΕ επανέρχεται και ανακοινώνει κανονικά την εξ αρχής προγραμματισμένη ολομέλεια της Παρασκευής: «Εν όψει των διαβιβασθέντων από τη διοίκηση στοιχείων και στη συνέχεια της αρχικώς χορηγηθείσης αναβολής, καθώς επίσης ότι είναι άδηλος ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδειοδότησης με την έκδοση σχετικών πράξεων του ΕΣΡ εκρίθη ότι οι υποθέσεις μπορούν, τελικά, να εισαχθούν προς συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ».

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του ΕΣΡ με τους προκριθέντες προς αδειοδότηση σταθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL