Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ψαλίδα κλείνει, η Novartis είναι σκάνδαλο

Τρεις δημοσκοπήσεις διαπιστώνουν: η κοινή γνώμη εγκρίνει την πολιτική της κυβέρνησης

Το επικοινωνιακό παιχνίδι της Ν.Δ. με τη χρήση των δημοσκοπήσεων φαίνεται να εξαντλείται. Κι αυτό διότι ναι μεν τα χαμόγελα για την «πρωτιά» παραμένουν καρφιτσωμένα, όμως η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων κλείνει σταθερά. Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. χτυπάει ταβάνι (85%), την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει χαμηλή σεισπείρωση (45-55%) και συνεπώς αυξημένη δυνατότητα να ανακτήσει έδαφος, όσο οι ψηφοφόροι του δεν κατευθύνονται σε άλλο κόμμα. Τέλος, η δεξαμενή με τα ποσοστά των αναποφάσιστων, της αποχής, του λευκού και του "δεν απαντώ" αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1/3 των ερωτηθέντων.

Την περασμένη εβδομάδα οι δημοσκοπήσεις έπεσαν βροχή. Στο σύνολό τους καταγράφουν κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ: Η Palmos Analysis για το tvxs.gr μειώνει τη διαφορά από 8 σε 7 μονάδες. Η Alco για το news247.gr μειώνει επίσης από 4,9 σε 4,7%. Ακόμα και ο ΣΚΑΪ -που μας είχε συνηθίσει στις διαφορές των 18 μονάδων από το ΠΑΜΑΚ- προβάλλει έρευνα της Pulse σύμφωνα με την οποία η διαφορά των δύο κομμάτων παραμένει σταθερή στο 10% παρά τα όσα λέγονται για μείωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση.

Όμως και τα στοιχεία για την πολιτική επικαιρότητα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά:

Σύμφωνα με την Palmos Analysis: Το 73% των πολιτών θεωρεί ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis (15%: είναι σκευωρία). Το 65% πιστεύει ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ (6%: δεν εμπλέκονται). Το 81% λέει ότι είναι πολύ και αρκετά σημαντική η ρύθμιση του χρέους (17%: λίγο και καθόλου σημαντική).

* 81% ζητάει εξάντληση των διπλωματικών μέσων από μέρους της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Σύμφωνα με την Alco: Το 24% λέει ότι ο Τσίπρας νοιάζεται για τους απλούς ανθρώπους (12%: ο Μητσοτάκης). Το 27% δηλώνει ότι ο Τσίπρας πολεμάει τη διαπλοκή και τη διαφθορά (13%: ο Μητσοτάκης). Το 31% πιστεύει ότι ο Τσίπρας έχει καλύτερες σχέσεις με τους εταίρους μας (28%: ο Μητσοτάκης). Το 26% θεωρεί ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε ο Μητσοτάκης (21%: θα ήταν καλύτερα, 44%: θα ήταν τα ίδια). Το 65% χαρακτηρίζει σκάνδαλα τις υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ (16%: σκευωρία). Το 51% λέει ότι είναι αδύνατον να επιτευχθεί όνομα χωρίς τον όρο «Μακεδονία» (31%: είναι δυνατόν).

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο