Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΓΑΔΑ καλεί ΕΣΡ για... ρατσιστικό έγκλημα

Μια περίεργη κλήση από την αστυνομία έλαβαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προ ημερών. Έπειτα από εντολή εισαγγελέα, η αστυνομία διενεργεί προανάκριση προκειμένου να διαπιστώσει εάν συντρέχει λόγος διακρίσεων και ρατσιστικής συμπεριφοράς εκ μέρους του ΕΣΡ, καθώς το 2016 είχε απορρίψει αίτημα του Athens Pride για προβολή από τα κανάλια, ως «κοινωνικού μηνύματος», τηλεοπτικού σποτ της ετήσιας εκδήλωσής του.

Τα μέλη του ΕΣΡ καλούνται να καταθέσουν ως μάρτυρες, ωστόσο η κλήση υποκρύπτει το ενδεχόμενο κατηγορίας για τυχόν... ποινικό αδίκημα! Αν και η υπόθεση δεν αφορά το ΕΣΡ υπό τη σημερινή του σύνθεση, αλλά εκείνη του 2016 με πρόεδρο τον Ι. Λασκαρίδη, η Εισαγγελία φαίνεται να αναζητά ευθύνες για μια απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής, την οποία -ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε- είχε κάθε δικαίωμα να λάβει. Είναι αντικείμενο έρευνας της αστυνομίας και του εισαγγελέα οι αποφάσεις του ΕΣΡ; Ακόμα κι αν είναι εντελώς λανθασμένες; Προφανώς και όχι.

Να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ με τη νέα του σύνθεση, με πρόεδρο τον Αθ. Κουτρομάνο, ενέκρινε ως «κοινωνικό μήνυμα» το τηλεοπτικό σποτ του Athens Pride για την εκδήλωση το 2017. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΕΣΡ απάντησε με επιστολή του στην αστυνομία και αναφέρει ότι η απόρριψη ενός κοινωνικού μηνύματος δεν αποτελεί ποινικό έγκλημα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικές συγκλίσεις: ποιοι και με ποιους

Η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον με ολοένα σαφέστερο πρόσωπο. Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας βαίνει προς εξαφάνιση. Δυνάμεις πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια, όπως...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο