Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ιστορίες Μουσαφήριδων»: Νέα εκπομπή του Κόκκινου Κρήτης 88,4 fm από πρόσφυγες για πρόσφυγες

Κάθε Παρασκευή από τις τρείς μέχρι τις τέσσερις το μεσημέρι οι πρόσφυγες έρχονται πίσω από το μικρόφωνο του Κόκκινου Κρήτης 88,4 fm

Τη δική τους εκπομπή αποκτούν από σήμερα οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Κρήτη. Κάθε Παρασκευή από τις τρείς μέχρι τις τέσσερις το μεσημέρι  οι πρόσφυγες  έρχονται πίσω από  το μικρόφωνο του Κόκκινου Κρήτης   88,4 fm  για να μας μιλήσουν για τη φιλοξενία τους στο Ηράκλειο και στο νησί μας , τις δραματικές εμπειρίες του ξεριζωμού τους από τις πατρίδες τους και να μας ξεναγήσουν στη μουσική και στους πολιτισμούς τους.

Οικοδεσπότης της εκπομπής, που γίνεται σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου  η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα φιλοξενίας των 1000 περίπου προσφύγων στην Κρήτης της Ύπατης Αρμοστίας, είναι ο Χάλεντ Ταχίρ Κοινωνικός Ανθρωπολόγος, διερμηνέας και υπεύθυνος Εκπαίδευσης στο Πρόγραμμα Εστία.

Στην ίδια εκπομπή, που θα γίνεται στα ελληνικά και στα αραβικά και έχει τίτλο «Ιστορίες Μουσαφήριδων», θα αναπτύσσονται θέματα για τη διαφορετικότητα, τη μετανάστευση  και τη συνύπαρξη μας με άλλους λαούς, ενώ παράλληλα οι πρόσφυγες θα ενημερώνονται για θέματα που τους ενδιαφέρουν , για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται από το πρόγραμμα φιλοξενίας και για ότι συμβαίνει γύρω τους.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο