Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Στη Βουλή φέρνει ο Χρ. Καραγιαννίδης το "ψευδές ρεπορτάζ" του Star
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Βουλή φέρνει ο Χρ. Καραγιαννίδης το "ψευδές ρεπορτάζ" του Star

Παρέμβαση του εισαγγελέα για διασπορά ψευδών ειδήσεων που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της χώρας μας αλλά και παρέμβαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, σχετικά με το ψευδές και στημένο, όπως καταγγέλλει, ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, που παρουσίασε μια συνέντευξη, μιας... ανύπαρκτης «συζύγου ενός μάχιμου ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας».

Όπως σημειώνει, στις 22.3.2018 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, προβλήθηκε συνέντευξη της «συζύγου ενός μάχιμου ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας», η οποία δήλωσε πόσο πολύ ανησυχεί κάθε μέρα για τον σύζυγό της, ειδικά «όταν δεν απαντάει στο τηλέφωνο». Στο «ρεπορτάζ», η γυναίκα αυτή εμφανίζεται με το όνομα «Κατερίνα Παπαϊσιδώρου» και αναφέρει ότι έχει «ένα μικρό παιδάκι που τη ρωτάει που είναι ο μπαμπάς», όταν ο ιπτάμενος σύζυγός της απουσιάζει. Το ρεπορτάζ του καναλιού παρουσιάστηκε με τίτλο: «Οι ηρωίδες γυναίκες των μάχιμων στρατιωτικών μας».

«Σύμφωνα όμως με την ιστοσελίδα http://ellinikahoaxes.gr το ρεπορτάζ είναι ψευδές και στημένο. Πηγές της ιστοσελίδας, που γνωρίζουν τη γυναίκα που εμφανίζεται στο ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή δεν ονομάζεται Κατερίνα Παπαϊσιδώρου. Το πραγματικό της όνομα είναι Αθανασία (Νάνσυ) Παναγιώτου, και δεν έχει σύζυγο μάχιμο ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιθέτως είναι ανύπαντρη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ούτε και τρίχρονο παιδάκι, όπως ψευδώς υποστηρίζει η ίδια στο ρεπορτάζ. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα αν ο σταθμός γνώριζε ότι τίποτα από τα όσα υποστήριξε η αναφερόμενη γυναίκα δεν ισχύει και άρα «έστησε» το ρεπορτάζ.

Το θέμα θα ήταν αδιάφορο και θα αφορούσε ίσως μόνο μια συζήτηση για την συνεχώς φθίνουσα αξιοπιστία των ΜΜΕ, αν δεν αναφερόταν σε ζητήματα που δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες για την εθνική άμυνα της χώρας και σπέρνουν πανικό. Είναι σαφές ότι ο στόχος του ρεπορτάζ ήταν η δημιουργία τρόμου, τόσο στους έχοντες μέλος της οικογένειάς τους να υπηρετεί στον Ελληνικό Στρατό όσο και στους υπόλοιπους πολίτες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. yπουργοί:

1) Θα ζητήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την παρέμβαση του Εισαγγελέα για διασπορά ψευδών ειδήσεων που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της χώρας μας;

2) Θα υπάρξει παρέμβαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, έστω και κατ’ έγκληση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για διασπορά ψευδών ειδήσεων που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της χώρας μας και προκαλούν πανικό;

3) Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβούν ώστε να γίνει σαφές στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα ότι τέτοιες ενέργειες δεν αφήνουν αδιάφορη την πολιτεία και ότι θα έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία τους;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL