Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Παππάς - Τσακαλώτος για τις ενισχύσεις στον Τύπο Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τις ενισχύσεις στον Τύπο, όπως είχε προαναγγείλει προ δύο μηνών ο υπουργός Νίκος Παππάς. Οι προτάσεις του υπουργείου, λένε έγκυρες πληροφορίες, βρίσκονται στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εδώ και δέκα μέρες και τυγχάνουν επεξεργασίας από τα επιτελεία των δύο υπουργών.

Με επίκεντρο τους εργαζόμενους Η βασική μέριμνα όλων είναι οι ενισχύσεις για τον πλουραλισμό στον Τύπο, να καταφέρουν να «περάσουν» από τη βάσανο των ρυθμίσεων περί ανταγωνισμού. Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με τα σχεδιαζόμενα, θα προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (και όχι από το ΕΣΠΑ), θα είναι άμεση, ενώ βασικό κριτήριο για την κατανομή θα αποτελέσει ο αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις Τύπου.

Συμπληρωματικά στοιχεία θα ζητήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που διεκδικούν να αδειοδοτηθούν. Εκτός από τις επιμέρους ελλείψεις που παρουσιάζει ο κάθε φάκελλος χωριστά, το ΕΣΡ θα ζητήσει στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση των εταιρειών, δηλαδή τους ισολογισμούς του 2017.

Την παραίτησή του από τη θέση του ειδικού συμβούλου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Γιώργος Χριστοφορίδης. Η παραίτηση συμπίπτει με το χρονικό σημείο των 18 μηνών πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας της κυβέρνησης. Ο Γιώργος Χριστοφορίδης ήταν υποψήφιος και πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛΛ. στην Α' Πειραιώς. Θα μας λείψει.

Σαφής στρατηγική ανάπτυξης της Forthnet/NOVA. Αυτό θα πρέπει να είναι το προσόν του νέου επενδυτή, που θα αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας (περί το 68%). Οι δεσμευτικές προσφορές αναμενόταν να ανοίξουν από τη Namura (σύμβουλο των τραπεζών που ελέγχουν την εταιρεία) την περασμένη Παρασκευή το βράδυ. Βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή των Vodafon - Wind και της Providence από κοινού με τον όμιλο Κυριακού (ΑΝΤ-1), οι οποίες είχαν καταθέσει και στο παρελθόν μεταξύ των επτά μη δεσμευτικών προσφορών.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη. Στην ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ποντάρουν οι μέτοχοι του Mega, προκειμένου να συνεχίσει να εκπέμπει το κανάλι υπό τις σημερινές συνθήκες, πέρα και πάνω από κάθε νομιμότητα. Το ΣτΕ συνεδριάζει επί των αιτήσεων ακυρώσεως στις 4 Μαΐου. Το 2016 ο σχεδιασμός τούς βγήκε. Όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL