Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Βήμα - βήμα για τις άδειες των καναλιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βήμα - βήμα για τις άδειες των καναλιών

«Μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα» εντοπίζονται από τους ειδικούς επιστήμονες του ΕΣΡ κατά τον έλεγχο των φακέλων των υποψηφίων για την αδειοδότηση καναλιών. Μάλιστα, «ίσως χρειαστεί να ζητηθούν πρόσθετα στοιχεία» είπε χθες ερωτηθείς σχετικά ο αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Ροδόλφος Μορώνης.

Ενώ το ΕΣΡ προχωράει την αδειοδοτική διαδικασία, την ίδια ώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί με αιτήσεις τους κατά του διαγωνισμού, εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους μετέθεσε τη συζήτηση κατά τρεις μήνες και την προσδιόρισε για τις 4 Μαΐου.

Συγκεκριμένα η συζήτηση επί των αιτήσεων των καναλιών αναβλήθηκε από τον πρόεδρο Νικόλαο Σακελλαρίου μετά από εισήγηση των συμβούλων Επικρατείας Ηλία Μάζου και Δημήτρη Μακρή, σε αναμονή διευκρινιστικών τεχνικών στοιχείων που έχουν ζητηθεί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν το ψηφιακό μέρισμα, τη μετάδοση High Definition κ.λπ., τα οποία ζητήθηκαν τέσσερις μέρες πριν από την αναβολή της συζήτησης. Πηγές από το υπουργείο αναφέρουν ότι τα στοιχεία ετοιμάζονται και θα αποσταλούν το συντομότερο δυνατόν.

Επιπλέον, το ΣτΕ αναφέρει ότι «η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΕΣΡ σχετίζεται επίσης με την εξέταση του παραδεκτού και του λυσιτελούς των λόγων ακυρώσεως που προβάλλουν τα κανάλια». Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε αναμονή ώστε να διαμορφωθούν τα δεδομένα της αδειοδότησης.

Το ΣτΕ επικαλείται ακόμη το ενδεχόμενο τερματισμού της λειτουργίας του Mega μετά από απόφαση του ΕΣΡ, καθώς δεν έλαβε μέρος στον διαγωνισμό. Η απόφαση του ΕΣΡ, σύμφωνα με τους εισηγητές, υπόκειται σε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ.

Να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ αναμένει τους εκπροσώπους του Mega σε ακρόαση για το μέλλον του σταθμού την ερχόμενη Δευτέρα. Την ίδια μέρα αναμένεται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου που επιτάσσει διακοπή λειτουργίας του σταθμού που δεν έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ή θα αποφύγει την «καυτή πατάτα» αφήνοντας το κανάλι να εκπέμπει, επικαλούμενο διαφορετική ερμηνεία του νόμου. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι γνώμες διίστανται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL