Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Τηλεοπτικό σήμα παντού και για όλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεοπτικό σήμα παντού και για όλους

Μπορεί στην Αθήνα το τηλεοπτικό σήμα να θεωρείται δεδομένο για όλα τα νοικοκυριά, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλες περιοχές της χώρας, ιδίως απομακρυσμένες και δύσβατες, οι λεγόμενες «λευκές περιοχές», δεν λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα, καθώς η Digea με την άδεια της προηγούμενης κυβέρνησης ελαχιστοποίησε την επένδυση της σε αναμεταδότες (από 230 αρχικά σε 156) προκειμένου να εξοικονομήσει κόστη.

Το πρόβλημα κάλυψης που αντιμετωπίζουν σήμερα περίπου 500 χιλιάδες κάτοικοι των «λευκών περιοχών», έρχεται να επιλύσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: οι κάτοικοι των περιοχών που δεν έχου σήμα θα λαμβάνουν επιχορήγηση, ώστε να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης, μέσω δορυφόρου, από τις ψηφιακές πλατφόρμες Nova και Cosmote TV που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ήδη έχει τεθεί σε διαβούλευση σχέδιο νόμου, που αναρτήθηκε και στη Διαύγεια, προκειμένου να επιτευχθεί «καθολική ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη». Η νομοθετική πρωτοβουλία ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των δήμων των περιοχών. «Επιμένουμε στην προσπάθειά μας να κάνουμε τις νέες τεχνολογίες εργαλείο για την άρση των ανισοτήτων και όχι έδαφος πάνω στο οποίο οι ανισότητες θα διευρυνθούν, τόσο στο κοινωνικό όσο και στο περιφερειακό επίπεδο», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL