Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Mega τέλος, αποχωρεί η οικογένεια Βαρδινογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Mega τέλος, αποχωρεί η οικογένεια Βαρδινογιάννη

Διχασμένοι εμφανίζονται στο Mega όσο στενεύουν τα χρονικά περιθώρια να εξακολουθήσει να λειτουργεί το κανάλι, εφόσον δεν έχει καταθέσει αίτηση για άδεια. Στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον νόμο -μετά την παρέλευση τριμήνου από την προκήρυξη του διαγωνισμού-, το Mega οφείλει να διακόψει τη λειτουργία του με απόφαση του ΕΣΡ. Σήμερα οι μέτοχοι και το Δ.Σ. του καναλιού εμφανίζονται διχασμένοι σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις:

α. Από τη μία πλευρά η οικογένεια Βαρδινογιάννη ανακοινώνει με non paper ότι αποχωρεί από το κανάλι και τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

β. Επισήμως η Τηλέτυπος Α.Ε. -άγνωστο όμως ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπεί- με ανακοίνωσή της εμφανίζεται να «ποντάρει» στην ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά από προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ με αίτηση ακυρώσεως και αναμένεται να συζητηθεί στις 2 Μαρτίου. Προφανής στόχος η επανάληψη της απόφασης του ΣτΕ του Σεπτεμβρίου 2016 και η συνέχιση λειτουργίας του καναλιού υπό το σημερινό καθεστώς.

Με μια ανακοίνωση χιλίων λέξεων και τεσσάρων σελίδων, με την ένδειξη «Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Mega», χωρίς διακριτικά και υπογραφή, μπαίνει τέλος στη λειτουργία του Mega, μετά από 29 χρόνια. Πρόκειται στην ουσία για ανακοίνωση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, μετόχου κατά 35%, με την οποία πληροφορεί για την απόφασή της να αποσυρθεί από τον σταθμό: «Δεν προτίθεται να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους πιστωτές», αναφέρει χαρακτηριστικά. Διαπιστώνει δε, αφήνοντας αιχμές για τους άλλους μετόχους, ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί άλλος μέτοχος που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της εταιρείας». Κλείνει μάλιστα την ανακοίνωση αναφέροντας ότι «Το Δ.Σ. θεωρεί ότι εξάντλησε όλες τις ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει κάτω από τις προαναφερόμενες πολύ δύσκολες συνθήκες και θα προχωρήσει από εδώ και πέρα με βάσει τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία».

Η πλευρά Βερδινογιάννη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προτείνει στους άλλους μετόχους (Dimera / Elenovo - Σαββίδη, ΔΟΛ - Ψυχάρη, Πήγασος - Μπόμπολα) την πληρωμή των οφειλών στους εργαζόμενους, αναλογικά, με βάση το ποσοστό καθενός στο μετοχικό κεφάλαιο, παλαιότερα και σήμερα. Όπως αναφέρει, η Alter Ego (Μαρινάκης) έχει ήδη καταβάλει τα ποσά που της αναλογούν.

Από την άλλη πλευρά, η ανακοίνωση της Τηλέτυπος Α.Ε. επικεντρώνει στην αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας και κατά των υπουργικών αποφάσεων για τον αριθμό των καναλιών και την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Χαρακτηριστικά μάλιστα σημειώνεται ότι η αίτηση θα συζητηθεί στις 2 Μαρτίου, δηλαδή λίγες μέρες μετά τη λήξη του περιθωρίου λειτουργίας του Mega, σύμφωνα με τον νόμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL