Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Left Media Α.Ε.: Σαφέστατη η στήριξη και η ενδυνάμωση του 105.5 Στο Κόκκινο

Σαφέστατη η στήριξη και η ενδυνάμωση του ρ/δ 105.5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ δηλώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. της LEFT MEDIA AE ενώ καταγγέλλει "πολιτικά ή/και προσωπικά παιχνίδια στις πλάτες εργαζομένων" με σκοπό να πληγεί ο ιδιοκτήτης του σταθμού, ο ΣΥΡΙΖΑ".

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της  Left Media Α.Ε αναφέρει:

Το Δ.Σ. της εταιρίας Left Media Α.Ε, από την πρώτη στιγμή, έχει κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι η στήριξη και η ενδυνάμωση του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ήταν και παραμένει το κύριο μέλημά της.

Τόσο η κρίση συνολικά στο χώρο των ΜΜΕ, όσο και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ραδιοφωνικού σταθμού, είναι γνωστά στους εργαζόμενους. Ενός σταθμού χωρίς αφανείς χρηματοδότες, που στηρίζεται μόνο από τις διαφημίσεις, τη συνεισφορά και τις ενισχύσεις μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και ακροατών.

Όπως είναι γνωστό και αναμφισβήτητο γεγονός ότι τόσο οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όσο και οι αξιοπρεπείς μισθοί των εργαζομένων (που ποτέ δεν μειώθηκαν όλα τα χρόνια της κρίσης), δεν μπορούν να συγκριθούν με την κατάσταση που επικρατεί στη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Εδώ και μήνες, παρουσιάστηκε στους εργαζόμενους ένα συγκροτημένο σχέδιο βιωσιμότητας και ανάπτυξης του σταθμού, το οποίο προβλέπει, αφενός την ενοποίηση του 105,5 Στο Κόκκινο και της εφημερίδας Αυγή, με πρόβλεψη καταβολής πρόσθετου επιμισθίου σε όποιον εργαζόμενο δουλεύει και στα δύο μέσα, και αφετέρου διασφαλίζει τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, με παράλληλη μείωση στο μισθολογικό κόστος. Οι μειώσεις ως προς τους μισθούς δεν αφορούσε σε εργαζόμενους με μισθό κάτω από 750 ευρώ στις καθαρές αποδοχές.

Είναι γνωστό, επίσης, και αποτελεί αναντίρρητο δεδομένο, ότι από τη στιγμή που το μισθολογικό κόστος υπερβαίνει κατά πολύ το 70% του συνολικού του κόστους, κανένα οικονομικά βιώσιμο σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μείωση και του μισθολογικού κόστους.

Όμως, παρόλες τις πολύμηνες συζητήσεις, όλες οι προσπάθειες συνεννόησης και διαλόγου, ακόμα και με την πρόσφατη μεσολάβηση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, έπεσαν στο κενό και συνάντησαν την αδιαλλαξία της συνέλευσης των εργαζομένων. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που συμμετέχουν στις συνελεύσεις, στάθηκε αντίθετη σε κάθε πρόταση, σε κάθε σχέδιο που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου, εθελοτυφλώντας, δίχως να αντιπροτείνουν τίποτα.

Διαφαίνεται, πλέον, ότι κάποιοι παίζουν πολιτικά ή/και προσωπικά παιχνίδια στις πλάτες εργαζομένων, και, εκμεταλλευόμενοι τις αγωνίες τους, θεωρούν ότι θα πληγεί ο ιδιοκτήτης του σταθμού, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι το σχέδιο για την οικονομική βιωσιμότητα του σταθμού θα προχωρήσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά για τον Πολάκη δεν είπε τίποτα

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε εχθές τη νέα δέσμη μέτρων κοινωνικής στήριξης. Το πρόγραμμα ανάκαμψης από την κρίση, που ξεκίνησε αμέσως μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, υλοποιείται κατά γράμμα και με...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο