Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
Αυστηρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ προς Ν.Δ. που επιχειρεί πολιτική εκμετάλλευση / Ανάκληση των απολύσεων για να αρχίσει ο διάλογος ζητούν οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυστηρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ προς Ν.Δ. που επιχειρεί πολιτική εκμετάλλευση / Ανάκληση των απολύσεων για να αρχίσει ο διάλογος ζητούν οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο

Την ανάκληση των απολύσεων τριών συναδέλφων τους ζητούν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό 105,5 Στο Κόκκινο. Την κίνηση αυτή θέτουν ως προϋπόθεση προκειμένου να αρχίσει ο διάλογος με τη διοίκηση του σταθμού, σχετικά με «το πραγματικό σχέδιο βιωσιμότητάς του», όπως αναφέρουν. Συγχρόνως ζητούν την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την ερχόμενη Δευτέρα. Η ΕΣΗΕΑ έως αργά το απόγευμα χθες δεν είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση, η οποία πάντως αναμενόταν.

Αλληλέγγυοι στους εργαζομένους του Κόκκινου στέκονται οι εργαζόμενοι της «Αυγής». Σε ανακοίνωσή τους, μετά από συνέλευση, αναφέρουν:

«Η συνέλευση των εργαζομένων στην ‘Αυγή’, που πραγματοποιήθηκε στις 19.1.2018 με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. της Left Media για τις απολύσεις τριών συναδέλφων μας στον ρ/σ Στο Κόκκινo, αποφάσισε τα εξής:

- Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει στην απόλυση των τριών συναδέλφων μας

- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράστασή μας στους απολυμένους συναδέλφους μας και ζητάμε επίσης, όπως και η συνέλευση των εργαζομένων Στο Κόκκινο, την άμεση ανάκληση της απόλυσής τους.

- Στηρίζουμε επίσης την ανακοινωμένη από τους εργαζομένους για τη Δευτέρα 22.1 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση Στο Κόκκινο και προχωράμε και εμείς από την πλευρά μας σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις».

Φιλεργατικοί από τη... Ν.Δ.!

Εν τω μεταξύ το θέμα στο Κόκκινο έδωσε την ευκαιρία σε στελέχη της Ν.Δ. να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβέρνηση, στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και να επιχαίρουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ... δεν διαφέρει από τη Ν.Δ.! Με δηλώσεις του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Θ. Καράογλου, διαπιστώνει ότι «με την απόλυση των απλήρωτων δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η υποκρισία που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Θυμίζει παλαιότερες δηλώσεις Αχτσιόγλου ότι «το υπουργείο υψώνει ασπίδα προστασίας υπέρ των εργαζομένων και τάσσεται κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι:

«Οι δήθεν υπέρμαχοι των εργαζομένων, εκείνοι που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους εκπροσώπους της εργατικής τάξης, έχουν εξελιχθεί στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη! Με την αλαζονική τους συμπεριφορά απέναντι σε εργαζομένους που παραμένουν απλήρωτοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, αποκαλύπτονται η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός που κρύβονται πίσω από το φιλολαϊκό προσωπείο».

ΣΥΡΙΖΑ: Κοίτα ποιος μιλάει

«Ούτε είμαστε ίδιοι ούτε θα γίνουμε» απαντά στη Ν.Δ. το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας τις αντεργατικές πολιτικές που εφάρμοσε η Ν.Δ. ως κυβέρνηση και τη στάση που κρατάει σήμερα ως αντιπολίτευση. «Οι συνήθεις υπηρέτες και προστάτες των μεγαλοαφεντικών, των καναλιών και των ‘θαλασσοδανείων’ τους τολμάνε να πιάσουν στο στόμα τους τα μέσα της Αριστεράς και μάλιστα το ραδιόφωνο 105, 5 Στο Κόκκινο, το οποίο είναι από τα ελάχιστα που για πάνω από 10 χρόνια παλεύουν για δεοντολογική ενημέρωση και έχουν αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας και μισθούς.

Η διαρκής υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο εκφράζεται και με την απόφαση για βιωσιμότητά του, την οποία απέρριψαν εργαζόμενοι. Η Ν.Δ., το κόμμα που απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της και έχει φεσώσει τις τράπεζες με 200 εκατ. δάνεια, που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και άφησε στον δρόμο 2.500 εργαζομένους, που παρακολούθησε και παρακολουθεί με συνένοχη σιωπή τις χιλιάδες απολύσεις στον χώρο του Τύπου, σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που καταψήφισε τη διάταξη για ελάχιστο αριθμό 400 εργαζομένων ανά τηλεοπτικό σταθμό και, μόλις πριν από λίγες μέρες, καταψήφισε την προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση χρεοκοπίας της επιχείρησης και, βέβαια, είχε διαλύσει το ΣΕΠΕ και τις εργασιακές σχέσεις, θέλει να εκμεταλλευτεί τα σημερινά οικονομικά προβλήματα ενός σταθμού που δεν έχει μαύρες χορηγίες και σκοτεινούς χρηματοδότες, αλλά θέλει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στους ακροατές του».

Στον χορό των αντιδράσεων δεν άργησαν να μπουν το Ποτάμι και η ΛΑΕ επισημαίνοντας ότι οι απολυθέντες είχαν προσφύγει στο ΣΕΠΕ. Σύμφωνα με τον Γ. Μαυρωτά από το Ποτάμι, «Στο Κόκκινο (κύριος μέτοχος ΣΥΡΙΖΑ) απέλυσαν δημοσιογράφους επειδή κατέφυγαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Μα η κ. Αχτσιόγλου δεν προέτρεπε τους εργαζομένους να καταφεύγουν στο ΣΕΠΕ; Ειρωνεία: τη συνέντευξη την είχε δώσει στο Κόκκινο».

Για τη ΛΑΕ «είναι φανερό ότι οι απολύσεις των τριών εργαζομένων, που όλως τυχαίως κατέφυγαν προηγουμένως στο ΣΕΠΕ για να δικαιωθούν, έχουν καθαρά εκδικητικά κίνητρα και εκφοβιστικό χαρακτήρα για τους υπόλοιπους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL