Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Πού πήγε ο Μαρινάκης;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πού πήγε ο Μαρινάκης;

Το ερώτημα «πού βρίσκεται ο Μαρινάκης» είναι κοινό στα στόματα των ανθρώπων της τηλεοπτικής αγοράς, των δημοσιογράφων και του πολιτικού κόσμου. Η ηχηρή απουσία του από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αν και είχε διαφανεί, δημιούργησε αίσθηση και μεγάλα ερωτήματα.

Κι αυτό όχι μόνο διότι δεν συμμετείχε μέσω του Mega (κατέχει 22% του μετοχικού κεφαλαίου), στο οποίο μπήκε μόλις τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και γιατί διαπιστώνεται τεράστια αντίφαση σήμερα σε σχέση με τον ενθουσιασμό για την απόκτηση καναλιού ενάμιση χρόνο πριν, όταν πρόσφερε στη δημοπρασία του Νίκου Παππά 74 εκατ. ευρώ για την απόκτηση μίας τηλεοπτικής άδειας σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Στο μεσοδιάστημα, ο κ. Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού ακόμη τότε, εξαγόρασε από τις τράπεζες τον χρεοκοπημένο ΔΟΛ ("Το Βήμα", "Τα Νέα", το in.gr, μερίδια στην εκτυπωτική Ίρις και στο πρακτορείο διανομής Άργος), τον Βήμα FM και δημιούργησε δύο νέες εφημερίδες με υψηλές προσδοκίες, την "Ελευθερία του Τύπου" και την κυριακάτικη έκδοση.

Τι συνέβη και ο εφοπλιστής που επενδύει στα media απουσιάζει από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; Η στάση του κ. Μαρινάκη προκαλεί εύλογες απορίες. Ιδίως εάν συνδυαστεί με σειρά κινήσεων που μπορεί να σημαίνουν, αν όχι την απόσυρση, τουλάχιστον τη συρρίκνωση των μιντιακών συμμετοχών. Η αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Ελευθερίας του Τύπου», που έδειξε την πόρτα στους μισούς εργαζόμενους, ήταν μία ισχυρή ένδειξη. Νωρίτερα, δεν είχε διστάσει να πετάξει στα σκουπίδια τη συχνότητα του Βήμα FM, μαζί με τους εργαζόμενους, διότι φαινόταν δαπανηρή η διάσωσή τους. Γιατί ο επιχειρηματίας που μόλις πριν από έξι μήνες έδειχνε τόσο ζήλο να επενδύσει στα ΜΜΕ σήμερα γυρίζει την πλάτη;

Γυρίζοντας την πλάτη στην τηλεόραση, ο κ. Μαρινάκης φαίνεται να κάνει άλλη «επιχειρηματική επιλογή»: να απευθυνθεί στον λαό του Ολυμπιακού. Στη διάρκεια υποδοχής τού νέου προπονητή της ομάδας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση με ένα ιδιότυπο πολιτικό μανιφέστο, αναζητώντας ερείσματα στους "κόκκινους" φιλάθλους. Είναι σίγουρα μια επιλογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL