Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
To avgi.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

To avgi.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Οι δημοσιογράφοι της Αυγής συμμετέχουν στη 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Η απεργία ξεκινά από τις 06.00  π.μ. της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της  Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στις παραπάνω ώρες δε θα δημοσιεύονται ειδήσεις στο avgi.gr.

Το Συντονιστικό Τύπου επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του Τύπου εναντιώνονται στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, νέων περικοπών στις συντάξεις, δριμείας φοροεπιδρομής σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Επίσης, απαιτούν την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

Τέλος, οι Ενώσεις του Τύπου, καλούν όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία της Πέμπτης, να συμμετάσχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL