Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Παππάς: Πάνω από 90 εκατ. ευρώ από τον φόρο διαφήμισης από το 2015

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις ΜΜΕ θα κληθούν σύντομα να καταβάλουν τόσο το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και το 2% του τζίρου για την λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.

Πάνω από 90 εκατ. ευρώ για τον φόρο διαφήμισης από το 2015 έχουν καταβάλει οι καναλάρχες επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς ξεκαθαρίζοντας ότι οι καναλάρχες δεν πληρώνουν για τις άδειες, αλλά δεν είναι αληθές ότι δεν πληρώνουν γενικώς. Μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής κατά την β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις ΜΜΕ θα κληθούν σύντομα να καταβάλουν τόσο το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και το 2% του τζίρου για την λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.

Σχετικά με τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι είναι «πάρα πολύ σημαντικό» το γεγονός ότι από καμία πλευρά, ούτε καν από όσους καταψηφίζουν το νομοσχέδιο, δεν υποστηρίζεται ότι η ίδρυση του Οργανισμού δεν είναι απαραίτητη, ενώ θύμισε ότι οι αρμόδιοι φορείς χαιρέτισαν την πρωτοβουλία. Ο Ν. Παππάς τόνισε την ανάγκη για μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το πώς η ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας μπορεί να βελτιώσει μια σειρά από πτυχές της καθημερινής ζωής.

Απαντώντας στην κριτική για τις αρμοδιότητες του υπουργού, ο Ν. Παππάς παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο χτίστηκε πάνω στις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΗΕ, ενώ χαρακτήρισε «πρόχειρη» την πρόταση της Ν.Δ. οι διαστημικές δραστηριότητες να αδειοδοτούνται από ανεξάρτητη αρχή. Τέλος, σχετικά με το ζήτημα των επιτυχών διαπραγματεύσεων με τις γειτονικές χώρες για την κατανομή των συχνοτήτων, ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι η Ελλάδα ήταν τόσα χρόνια απούσα από αυτόν τον συντονισμός συχνοτήτων με τις γειτονικές χώρες, ενώ επανέλαβε ότι η μετάβαση στις νέες συχνότητες θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2022.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο