Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ για 206 Το ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς στη Βουλή την Παρασκευή, απαντώντας σε ερώτηση. Από αυτούς, προβλέπονται περί τις 35 θέσεις δημοσιογράφων, περισσότερες από 100 θέσεις τεχνικών ειδικοτήτων (από ηχολήπτες και ηλεκτρολόγους μέχρι ψυκτικούς και μοντέρ), μικρός αριθμός οικονομικών/ διοικητικών, επίσης προγραμματιστές και καλλιτεχνικές ειδικότητες. Οι συμβάσεις, όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αναμένεται να εξοικονομήσουν έξοδα για την ΕΡΤ, αφού οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι κοστίζουν πολύ πιο ακριβά. Η προκήρυξη των συμβάσεων ωστόσο, εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο.

Τι συμβαίνει με τα κομματικά ΜΜΕ και το Κόκκινο; Καταργήθηκε η ρύθμιση που προέβλεπε ειδικό καθεστώς «εξ απονομής» άδειας για τα κομματικά ραδιόφωνα, το οποίο ίσχυε ώς την προκήρυξη των ραδιοφωνικών αδειών, οπότε και θα έπρεπε να λάβουν μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης. Η κατάργηση της ρύθμισης σημαίνει ότι εντάσσονται στο ίδιο status νομιμότητας στο οποίο βρίσκονται εδώ και δώδεκα χρόνια όλα τα ιδιωτικά ραδιόφωνα. Η υποχρέωση συμμετοχής στον διαγωνισμό, όταν προκηρυχθεί, ίσχυε πριν την κατάργηση της ρύθμισης, ισχύει και σήμερα. Σε καθεστώς «κομματικού ραδιοφώνου» εντάσσονται το Κόκκινο 105,5 και το ΑΡΤ 90,6 του Γ. Καρατζαφέρη. Το σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών αναμένεται πολύ σύντομα, σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης, να αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση.

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Left Media, ιδιοκτήτριας εταιρείας του Κόκκινου, αναφέρει: «Θυμηδία και μόνον προκαλούν τα δημοσιεύματα ορισμένων ευφάνταστων 'ειδικών' του χώρου των ΜΜΕ περί 'κλεισίματος' του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 Στο Κόκκινο, εξαιτίας του νέου θεσμικού πλαισίου που προωθεί η κυβέρνηση για την εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Ο 105,5 Στο Κόκκινο πληροί όλες τις προϋποθέσεις (προσωπικό, παραγωγή ειδησεογραφικού και πολιτιστικού προγράμματος, υποδομές κ.λπ.) που το προωθούμενο θεσμικό πλαίσιο ορίζει για την έγκριση της άδειας λειτουργίας του. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία θα κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία του σταθμού. Οι ευφάνταστοι μελλοντολόγοι ας είναι σίγουροι ότι θα ασχολούνται μαζί μας για ακόμη πολλά, πολλά χρόνια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL