Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Την Τρίτη η προκήρυξη Δύσκολο, όπως όλα δείχνουν, να δημοσιευθεί αύριο Δευτέρα η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών, όπως είχε προγραμματιστεί από το ΕΣΡ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έως αργά το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχαν παραδοθεί οι μεταφράσεις. Αυτό σημαίνει μια μικρή παράταση στη δημοσίευση, για την Τρίτη 21 ή το πολύ Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Από την ημερομηνία της δημοσίευσης αρχίζουν να τρέχουν όλες οι προθεσμίες.

Αρχές Ιανουαρίου οι υποψήφιοι Πρώτη προθεσμία του διαγωνισμού η κατάθεση των φακέλων υποψηφιοτήτων εντός 45 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, για να διεκδικήσουν μία από τις 7 άδειες με τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας στα 35 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να καταθέσουν τους φακέλους τους έως τις 5-8 Ιανουαρίου.

Πίεση στο Mega... Η επικείμενη δημοσίευση της προκήρυξης πιέζει αδιαμφισβήτητα τόσο τις τράπεζες όσο και τους μετόχους του Mega (Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Σαββίδη) να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τον σταθμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση των τραπεζών -που αναμενόταν από την περασμένη εβδομάδα- θα κατατεθεί πιθανώς από Δευτέρα.

...για λήψη αποφάσεων Ένα ισχυρό σενάριο, στο οποίο φαίνεται να συγκλίνουν τράπεζες και μέτοχοι, είναι η συμμετοχή του Mega στον διαγωνισμό με νέα εταιρεία (όχι την Τηλέτυπος), η οποία πάντως θα αναλάβει το τραπεζικό χρέος, περί τα 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο θα προικοδοτηθεί με το σήμα (logo) του σταθμού και την ταινιοθήκη -όλα ενεχυριασμένα στις τράπεζες. Η πρόταση των τραπεζών θα περιέχει το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που στην περίπτωση νέας εταιρείας θα χρησιμεύσει ως αρχικό κεφάλαιο. Θα περιέχει επίσης μείωση του επιτοκίου δανεισμού στην περιοχή του 2% και επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου.

«Παρών» Σαββίδη για το Mega Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες το Mega έλαβε επίσημη ειδοποίηση από την εταιρεία Elenovo -συμφερόντων Ι. Σαββίδη- μέτοχο της Τηλέτυπος (19,6%), ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που τυχόν αποφασιστεί.

Πίεση στο Epsilon Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στο Epsilon. Και όχι μόνο γιατί το τελευταίο διάστημα έχει αποκατασταθεί η ροή της μισθοδοσίας και καταβάλλονται υπερωρίες στο προσωπικό. Συζητήσεις για αγορά νέων μηχανημάτων, αλλά και μετακόμιση σε νέες εγκαταστάσεις ακούγονται όλο και εντονότερα και συμβάλλουν στην προσμονή για καλύτερες μέρες. Η αισιοδοξία ακουμπάει όμως και την επικείμενη συμφωνία για την πλήρη μεταβίβαση του καναλιού (εκκρεμεί το 49%) στην Dimera, συμφερόντων Ι. Σαββίδη, περί τις 2 Δεκεμβρίου. Άλλος ένας «φάκελος» για άδεια που πιέζεται να τρέξει...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL