Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημήτρης Κουμπιάς, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ: Βέβαιη η υπερψήφιση, ζητούμενο η απαρτία

Τώρα τη σκυτάλη παίρνουν οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι· από αυτούς εξαρτάται αν θα διαβούμε το κατώφλι και θα φτάσουμε στη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Ενός Οργανισμού που θα αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους των ΜΜΕ, χωρίς διακρίσεις και ελιτίστικες πρακτικές

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του κλάδου, ύστερα από πολύμηνους αγώνες, οδήγησαν στο κατώφλι μιας κοινά αποδεκτής λύσης για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.

Τώρα τη σκυτάλη παίρνουν οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι· από αυτούς εξαρτάται αν θα διαβούμε το κατώφλι και θα φτάσουμε στη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Ενός Οργανισμού που θα αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους των ΜΜΕ, χωρίς διακρίσεις και ελιτίστικες πρακτικές.

Αγνοώντας και απομονώνοντας τους επαγγελματίες μαχόμενους αδέσμευτους κινδυνολόγους που μιλούσαν «για επαγγελματικό ταμείο, χωρίς συνταξιούχους και ανέργους», σπέρνοντας και καλλιεργώντας την ανασφάλεια στους συναδέλφους. Αυτούς που, με στόχο τη συνδικαλιστική τους επιβίωση, προτιμούν να μη δοθεί λύση και ο Οργανισμός να διαλυθεί. Ο διευρυμένος ΕΔΟΕΑΠ ενοχλεί τους συντεχνίτες που πάντοτε αντιδρούσαν στην ένταξη και άλλων συναφών κλάδων, μιλώντας για «κομμώτριες και κατσαβίδια».

Οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ είναι αυτοί που πρέπει να τον στηρίξουν με μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία για τις αλλαγές στο Καταστατικό.

Στην αντίθετη περίπτωση, είτε καταψηφιστούν οι αλλαγές είτε υπερψηφιστούν, αλλά με συμμετοχή μικρότερη των 5.350 μελών, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, κυρίως για τα ήδη μέλη του Οργανισμού, που δεν θα μπορέσει να επιβιώσει.

Αν δεν περάσουν οι αλλαγές:

* Τέλος επικουρικές και εφάπαξ, αφού στο ΕΤΕΑΠ δεν υπάρχουν εισφορές μας.

* Τέλος και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως την ξέρουμε, πηγαίνοντας -με δική μας ευθύνη- στον ΕΟΠΥΥ.

Για να μη συμβούν όλα αυτά, που συνθέτουν εφιαλτικό σενάριο, πρέπει 5.300 μέλη (συνολικά, από τις τέσσερις ιδρυτικές Ενώσεις του ΕΔΟΕΑΠ) να έρθουν να ψηφίσουν. Αν έρθει, και ένας λιγότερος, το σχέδιο ναυαγεί, ακόμη και εάν υπερψηφιστεί από 5.299 μέλη· δεν θα έχει επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία.

Αν θέλουμε λοιπόν έναν ΕΔΟΕΑΠ που θα συνεχίσει να παρέχει αξιοπρεπείς παροχές υγείας, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, όλοι στις κάλπες με βροντερό ναι.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένα ιστορικό βήμα

Η πρόθεση του γειτονικού μας λαού, να τελειώσει η εθνικιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, είχε εκφραστεί από το δημοψήφισμα. Ο επιδέξιος χειρισμός της αποχής και των προβλημάτων...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο