Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τις τροποποιήσεις στο καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ (Video)

Eurokinissi

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα κρίνει το μέλλον του Οργανισμού, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Δευτέρας η ψηφοφορία επί των τροποποιήσεων του καταστατικού του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο, Τετάρτη.

Όπως γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο ΕΔΟΕΑΠ, με τις προτεινόμενες διατάξεις της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 3 του καταστατικού σχετικά με τα ασφαλιζόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ πρόσωπα, του άρθρου 5 σχετικά με τους πόρους του ΕΔΟΕΑΠ, του άρθρου 6 σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης των πόρων αυτών, του άρθρου 12 σχετικά με τον υπολογισμό της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης από την ισχύ του νόμου και εντεύθεν, καθώς και του άρθρου 15 παρ. 1 σχετικά με τα πρόσωπα της διοίκησης του Οργανισμού. Σημειώνεται ότι, για την απαρτία, απαιτείται η συμμετοχή του 50% τουλάχιστον των μετόχων-μελών και, προκειμένου να εγκριθούν οι τροποποιήσεις, απαιτείται η θετική ψήφος (ΝΑΙ) των 3/4 αυτών που θα ψηφίσουν.

Εξάλλου, την, Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες , αναμένεται να κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας η πρόταση της κυβέρνησης για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Σ. Καπάκος: Η διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ αφορά όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο

Ψηφίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στον τύπο για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ τόνισε το πρωί στην ΕΡΤ, ο γ.γ. Σταύρος Καπάκος σημειώνοντας ότι δεν το ταμείο πλέον δεν θα αφορά μόνο τους δημοσιογράφους αλλά ήδη περιλαμβάνει και τους διοικητικούς και με την τροπολογία που θα ψηφιστεί όλους τους εργαζόμενους του τύπου.  Όπως εξήγησε ο κ. Καπάκος δεν πρόκειται για το ταμείο κύριας σύνταξης που έχει ήδη ενταχθεί στον ΕΦΚΑ αλλά πρόκειται για το ταμείο επικούρισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έχει μείνει εκτός του στόχαστρου της τρόικας γιατί είναι ιδιωτικός φορέας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο διαφορετικοί δρόμοι, δύο διαφορετικά σχέδια

Ο προϋπολογισμός που αναμενόταν να ψηφιστεί χθες το βράδυ από τη Βουλή είναι ο πρώτος μετά από οκτώ χρόνια που δεν περιλαμβάνει νέους φόρους. Αντίθετα, περιλαμβάνει μειώσεις φόρων, καθώς τα επιπλέον...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο