Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Τα Μέσα αγιάζουν τον σκοπό - H προπαγάνδα στην περίοδο της Κατοχής»

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο υπ. ΨΗΠΤΕ, την Τετάρτη 25/10, θα επισκοπήσει τα Μέσα Ενημέρωσης για το χρονικό διάστημα 1940-1944 εστιάζοντας στον επίσημο, τον «νόμιμο» Τύπο, στον αντιστασιακό Τύπο, όπως και στη ραδιοφωνία

Η ιστοριογραφική έρευνα μας έχει εξοικειώσει με πολλές πτυχές της καθημερινότητας της Κατοχής. Ωστόσο, παρά τις επιμέρους προσπάθειες, η ενημέρωση και η επικοινωνία κατά την περίοδο δεν έχουν τύχει ακόμα μιας συνολικής, αναλυτικής διερεύνησης. Η εκδήλωση «Τα Μέσα αγιάζουν τον σκοπό. Προπαγάνδα και ενημέρωση κατά την περίοδο της Κατοχής» θα επισκοπήσει τα Μέσα Ενημέρωσης για το χρονικό διάστημα 1940-1944 εστιάζοντας στον επίσημο, τον «νόμιμο» Τύπο, στον αντιστασιακό Τύπο, όπως και στη ραδιοφωνία. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδυθούν οι πρακτικές υπό τις οποίες οι μορφές ενημέρωσης λειτουργούσαν, η στοχοθεσία τους, η ανταπόκριση του κοινού, η συμμετοχή τους στις πολιτικές και κοινωνικές ζυμώσεις που έζησε η ιδιαίτερα πυκνή περίοδος της Κατοχής.

Ομιλητές:  

Τάσος Κωστόπουλος (Δημοσιογράφος, Ιστορικός):

«"Δεν παρεσύρθη απ' αυτά που εδημοσίευε": αθηναϊκός Τύπος, κατοχική προπαγάνδα και μεταπολεμική αυτονομιμοποίηση»

Μανώλης Χαιρετάκης (Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Επικοικωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ):

«Για το κατοχικό ραδιόφωνο»

Ιωάννα Παπαθανασίου (Ιστορικός, Διευθύντρια Ερευνών Ε.Ι.Ε.):

«Ο Αντιστασιακός Τύπος (1941-1944)»

 

Συντονίζει η δημοσιογράφος Βάλια Καϊμάκη

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/10/2017, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε livestreaming από την διεύθυνση:

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο