Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Σύμβουλος της Ν.Δ. ο αντιπρόεδρος της "ανεξάρτητης" ΕΕΤΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύμβουλος της Ν.Δ. ο αντιπρόεδρος της "ανεξάρτητης" ΕΕΤΤ

Ενώ υπεραμύνεται της ανεξαρτησίας, του κύρους και του ρόλου των ανεξάρτητων αρχών η Νέα Δημοκρατία, κανένα πρόβλημα δεν έχει να καταπατάει στην πράξη όσα πρεσβεύει στα λόγια, όταν αυτό τη βολεύει. Έτσι, μετά το «άδειασμα» του ΕΣΡ προ ημερών από τον Β. Κικίλια -όταν υποστήριξε την προσφυγή των καναλαρχών κατά των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης-, σειρά έχει τώρα άλλη ανεξάρτητη αρχή, η ΕΕΤΤ. Την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων περιέλαβε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως με κυνισμό ομολόγησε χθες στο Ραδιόφωνο 24/7 η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Ν.Δ., ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης «είναι σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής της Ν.Δ.» και αυτό, κατά τη γνώμη της, «δεν αποτελεί ασυμβίβαστο».

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης παραβρέθηκε σε προγραμματισμένη θεσμική συνάντηση που είχε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Ν.Δ., από κοινού με άλλα στελέχη του κόμματος, με εκπροσώπους των Ενώσεων Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ) και Περιφέρειας (ΠΕΙΡΑΣ). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενημερωθεί η ηγεσία της Ν.Δ. για τις θέσεις των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη λειτουργία του ψηφιακού ραδιοφώνου.

Χρ. Σπίρτζης: Η Ν.Δ. διαπραγματεύεται μέσω των ανεξάρτητων αρχών

Η συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ Νίκου Παπαουλάκη στην κομματική συνάντηση, μάλιστα με τον ρόλο συμβούλου της Ν.Δ., προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι έχει μείνει «'άγαλμα', 'στήλη άλατος', με αυτά που είπε η κ. Ασημακοπούλου, όταν παραδέχτηκε δημόσια ότι ο κ. Παπαουλάκης είναι σήμερα μέλος του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και τη συμβουλεύει». Ο κ. Σπίρτζης κατήγγειλε επίσης ότι «οι ανεξάρτητες αρχές είναι πιο... εξαρτημένες από την εξάρτηση» και συμπλήρωσε ότι "ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ ήταν σύμβουλος του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών επί Νέας Δημοκρατίας, Μεν. Δασκαλάκη».

Αναδεικνύοντας το πολιτικό θέμα, ο Χρ. Σπίρτζης υπογράμμισε: «Δεν είναι το πρόβλημα στον κ. Παπαουλάκη, διαχρονικά έτσι λειτουργεί, ως 'ανεξάρτητος' νεοδημοκράτης σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το πρόβλημα είναι το πώς η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται τις ανεξάρτητες αρχές, τη λειτουργία τους και τα μέλη τους.

Έχουμε ένα θεσμικό πλαίσιο για τις ανεξάρτητες αρχές που είναι έτσι δομημένες ώστε να μην έχουν κανέναν έλεγχο: η ΕΕΤΤ δεν πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο τον διαγωνισμό εκατομμυρίων της Digea. Δεν περνούσε από έλεγχο τίποτα, ούτε σε σχέση με τη λειτουργία και τις δαπάνες της. Αν ένας δήμαρχος ή ένας υπουργός είχε τέτοιο τρόπο λειτουργίας, θα βρισκόταν στο δικαστήριο και πολύ σωστά.

Φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βρει το κόλπο. Το κόλπο είναι οι εξαρτημένες - ανεξάρτητες αρχές για να έρχεται σε διαπραγμάτευση με τις εταιρείες και τους υπόλοιπους που εξαρτώνται από τις εξαρτημένες- ανεξάρτητες αρχές που έχει στήσει. Αυτό αποκαλύπτεται σήμερα.

Όταν εμείς καταγγέλλαμε τον τρόπο που λειτούργησε η ΕΕΤΤ και τον τρόπο που είχαν συγκροτηθεί και λειτουργούσαν οι ανεξάρτητες αρχές, υπήρχε ομοβροντία καταγγελιών εναντίον μας ότι εμείς ως κυβέρνηση θέλουμε να ελέγξουμε τις ανεξάρτητες αρχές. Θεωρώ ότι η ομολογία της κυρίας Ασημακοπούλου σήμερα μας δικαιώνει απόλυτα».

Ρ. Σβίγκου: Να απαντήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Αυτό είναι αδιανόητο. Πλέον, η Ν.Δ. δεν κρατά ούτε καν τα προσχήματα», δήλωσε η Ράνια Σβίγκου. Συμπλήρωσε ότι αναμένονται επίσημες εξηγήσεις, όχι μόνο από την κ. Ασημακοπούλου, αλλά και από τον κ. Μητσοτάκη. «Γιατί καταλαβαίνετε ότι αυτό συνιστά θεσμική εκτροπή που βαραίνει και τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος πρέπει και ο ίδιος να δώσει εξηγήσεις και όχι να κρύβεται».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως «αδιανόητο, ακόμα και για τη Ν.Δ., να έχει ως σύμβουλό της τον αντιπρόεδρο μιας ανεξάρτητης αρχής». Όπως υπογραμμίζει, δημιουργεί μείζον θέμα «η ομολογία της κ. Ασημακοπούλου, ότι ο γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της Digea αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης είναι σύμβουλός της». Και καταλήγει: «Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης τις ανεξάρτητες αρχές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL