Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Πειθαρχική δίωξη για τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πειθαρχική δίωξη για τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ

Η πλούσια δραστηριότητα και οι ενέργειες του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ Ν. Παπαουλάκη θα εξεταστούν σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της ανεξάρτητης αρχής. Αυτό δηλώνει στην «Αυγή» ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δημήτρης Τσαμάκης την ίδια ώρα που πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής διαμηνύουν ότι θεωρούν αυτονόητη την πρόθεση της ΕΕΤΤ να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση του κ. Παπαουλάκη.

Όπως δήλωσε στην «Αυγή» ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δημήτρης Τσαμάκης, «προφανώς υπάρχει ασυμβίβαστο για τον αντιπρόεδρο της αρχής, δεν μπορεί να συμμετέχει σε κομματικές εκδηλώσεις. Το γεγονός αυτό αποτελεί πλήγμα για την ανεξαρτησία της αρχής».

Την ίδια γνώμη διατυπώνουν και πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: είναι προφανές το ασυμβίβαστο ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης να είναι σύμβουλος της τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η ίδια η Άννα Ασημακοπούλου ομολόγησε, αναφέρουν. Μάλιστα, προχωρούν και σε νομική τεκμηρίωση:

Σύμφωνα με τον νόμο, ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για τον λόγο αυτόν, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας, σημείωναν οι ίδιες πηγές (βάσει του αρ. 6 παρ. 3 του Ν. 4070/2012).

Συμπλήρωναν μάλιστα ότι η ομολογία πως ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη (βάσει του άρ. 10 του ίδιου νόμου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL