Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Οκτώβριο η προκήρυξη - Ιανουάριο οι τηλεοπτικές άδειες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οκτώβριο η προκήρυξη - Ιανουάριο οι τηλεοπτικές άδειες

Μήνας διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών αναμένεται ο Οκτώβριος, περί τα τέλη του.

Μήνας έκδοσης τηλεοπτικών αδειών αναμένεται ο Ιανουάριος.

Ενδιαμέσως θα τηρηθούν οι προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος για τους διεθνείς διαγωνισμούς, οι προθεσμίες για τους ελέγχους, την προεπιλογή, τις ενστάσεις κ.λπ.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των ημερών θα είναι έτοιμο το τελικό προσχέδιο της προκήρυξης των αδειών, την οποία αναμένεται να δημοσιεύσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στα τέλη Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζει διάταξη, η οποία θα διασφαλίζει την εγκυρότητα και την ομαλή έκβαση του διαγωνισμού. Πρόκειται για ρυθμίσεις που επεξεργάζεται το νομικό τμήμα του υπουργού Νίκου Παππά, σε συνεργασία με το ΕΣΡ και βάσει προτάσεων που έχει καταθέσει η Ανεξάρτητη Αρχή.

Η ρύθμιση προγραμματίζεται να κατατεθεί στη Βουλή λίγες μέρες πριν τη δημοσίευση της Προκήρυξης (των 7 πανελλαδικών αδειών γενικού περιεχομένου με τιμή εκκίνησης καθεμιάς 35 εκατ. ευρώ). Βασική πρόβλεψη είναι η ρύθμιση του μεταβατικού διαστήματος έως την προκήρυξη των περιφερειακών και ενδεχομένως θεματικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπεται ότι λειτουργούντες πανελλαδικοί σταθμοί που δεν θα πάρουν άδεια θα υποχρεώνονται να κλείσουν σε διάστημα 6 μηνών. Πρόβλεψη θα υπάρξει επίσης και για τους Περιφερειακούς σταθμούς, αλλά και για τις δικτυώσεις. Η ρύθμιση θα περιλαμβάνει επίσης διάταξη που θα αποκλείει αδειοδότηση πανελλαδικών σταθμών γενικού περιεχομένου για όσο διάστημα διαρκεί η άδεια - 10 χρόνια. Τυχόν μη κάλυψη των 7 αδειών που έχουν προκηρυχθεί θα μπορεί να επαναπροκηρυχθεί στο μέλλον, ή να προκηρυχθούν άδειες θεματικού περιεχομένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL