Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Συνεργασία Λ. Κρέτσου - Μ. Γιαννακάκη / Εργαλείο εντοπισμού των fake news
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεργασία Λ. Κρέτσου - Μ. Γιαννακάκη / Εργαλείο εντοπισμού των fake news

Μετά το σύστημα για τον εντοπισμό της λογοκλοπής στο Internet, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας ετοιμάζει νέο εργαλείο, αυτή τη φορά για τα fake news.

Πρόκειται για σύστημα που χρησιμοποιείται ήδη από τη Deutsche Welle, το οποίο μπορεί εύκολα και γρήγορα να εντοπίσει τα fake news (ψευδείς ειδήσεις) με ηλεκτρονικό τρόπο. Το εργαλείο είναι εύχρηστο και, όπως λέει στην «Αυγή» ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος μπορεί να αξιοποιηθεί από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι όμως θα έχουν την ευθύνη για την εξακρίβωση των πηγών τους και την εγκυρότητα των κειμένων τους.

Το νέο εργαλείο για τα fake news (ή αλλιώς hoaxes) θα δώσει τη δυνατότητα στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες για καλύτερο έλεγχο του περιεχομένου τους και θα «κουμπώσει» με το εργαλείο για τη λογοκλοπή που προσφέρεται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Η εφαρμογή θα περάσει με νομοσχέδιο για τα fake news και τη διασπορά λόγου μίσους, που ετοιμάζεται αυτό τον καιρό με πρότυπο τον αντίστοιχο νόμο στη Γερμανία, από το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής -Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας και το υπουργείο Δικαιοσύνης- τη Γενική Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL