Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Ραδιοφωνικές άδειες το 2018 Περί τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμος ο Χάρτης Συχνοτήτων για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο. Ήδη τρέχει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου. Την ίδια περίοδο αναμένεται να δημοσιευθεί και ο σχετικός νόμος για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών. Υπολογίζεται ότι εντός του 2018 θα γίνει ο διαγωνισμός και θα εκχωρηθούν οι ψηφιακές ραδιοφωνικές άδειες.

Ψηφιακό ραδιόφωνο σε τέσσερα χρόνια Οι γνωρίζοντες λένε ότι για το ραδιόφωνο θα αξιοποιηθούν οι παλιές συχνότητες της τηλεόρασης στα VHF που σήμερα είναι ελεύθερες και επαρκείς. Η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB και DAB+) προϋποθέτει νέες συσκευές ραδιοφώνου ή προσαρμογή των παλαιών με μικρό κόστος, ωστόσο εξετάζεται και η δυνατότητα επιδότησης. Εκτιμάται ότι η μεταβατική περίοδος ταυτόχρονης εκπομπής αναλογικού και ψηφιακού δεν θα ξεπεράσει τα τέσσερα χρόνια. Η διείσδυση του ψηφιακού ραδιοφώνου είναι στην Ευρώπη 30%.

Οι λόρδοι της ενημέρωσης Η πειθαρχική ποινή της επίπληξης επεβλήθη στους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας, καθώς αρνούνται να χτυπούν κάρτα όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Με απόφαση της ΕΣΗΕΑ οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕΕ υποστηρίζουν ότι η δημοσιογραφική εργασία δεν έχει ωράριο, ωστόσο οι δημοσιογράφοι δεν παράγουν πρωτογενές περιεχόμενο ούτε ρεπορτάζ, αλλά αποδελτίωση Τύπου. Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος προειδοποιεί ότι το επόμενο βήμα θα είναι περικοπή αμοιβής και συγχρόνως καλεί σε διάλογο για εργασιακά θέματα θεσμικού χαρακτήρα, όπως το ωράριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL