Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Ιστορική απόφαση της ΕΣΗΕΑ: Ανοίγει στους δημοσιογράφους των ενημερωτικών ιστοσελίδων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιστορική απόφαση της ΕΣΗΕΑ: Ανοίγει στους δημοσιογράφους των ενημερωτικών ιστοσελίδων

Την απόφαση να ανοίξει η ΕΣΗΕΑ και να εντάξει ως μέλη της τους δημοσιογράφους του διαδικτύου, έλαβε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η ιστορική απόφαση για το «κλειστό» σωματείο των δημοσιογράφων της Αθήνας, ελήφθη κοντά 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας των ενημερωτικών ιστοσελίδων και δεδομένων των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιούνται από το σωματείο αυτή την περίοδο για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΣΗΕΑ σχεδιάζει άμεσα με ανακοίνωση της να καλέσει τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες να υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής, έτσι ώστε αμέσως μόλις διευθετηθεί το ζήτημα της υγειονομικής και επικουρικής ασφάλισης με νομοθετική ρύθμιση, να εγγραφούν αμέσως ως μέλη της Ένωσης. Στόχος της ΕΣΗΕΑ είναι να υφίσταται ένα Ταμείο για όλους τους δημοσιογράφους, ανεξάρτητα από το μέσο στο οποίο εργάζονται.

Πιθανότατα, σύμφωνα και με προηγούμενη κοινή ανακοίνωση της προέδρου Μαρίας Αντωνιάδου και του γενικού γραμματέα Σταύρου Καπάκου που αναφερόταν στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ, ο σχεδιασμός θα κινηθεί στην κατεύθυνση να γίνουν δεκτοί οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις πιστοποιημένες ιστοσελίδες του Μητρώου Ηλεκτρονικών ΜΜΕ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης- Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Μητρώο Ηλεκτρονικών Μέσων, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις δηλώσεις των εργοδοτών και τη διασταύρωση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ανέρχονται ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ σε 3.500 άτομα. 

Σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναμένεται μέσα στιςεπόμενες ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL