Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιστορική απόφαση της ΕΣΗΕΑ: Ανοίγει στους δημοσιογράφους των ενημερωτικών ιστοσελίδων

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εργοδοτών και τη διασταύρωση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ανέρχονται ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ σε 3.500 άτομα

Την απόφαση να ανοίξει η ΕΣΗΕΑ και να εντάξει ως μέλη της τους δημοσιογράφους του διαδικτύου, έλαβε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η ιστορική απόφαση για το «κλειστό» σωματείο των δημοσιογράφων της Αθήνας, ελήφθη κοντά 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας των ενημερωτικών ιστοσελίδων και δεδομένων των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιούνται από το σωματείο αυτή την περίοδο για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΣΗΕΑ σχεδιάζει άμεσα με ανακοίνωση της να καλέσει τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες να υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής, έτσι ώστε αμέσως μόλις διευθετηθεί το ζήτημα της υγειονομικής και επικουρικής ασφάλισης με νομοθετική ρύθμιση, να εγγραφούν αμέσως ως μέλη της Ένωσης. Στόχος της ΕΣΗΕΑ είναι να υφίσταται ένα Ταμείο για όλους τους δημοσιογράφους, ανεξάρτητα από το μέσο στο οποίο εργάζονται.

Πιθανότατα, σύμφωνα και με προηγούμενη κοινή ανακοίνωση της προέδρου Μαρίας Αντωνιάδου και του γενικού γραμματέα Σταύρου Καπάκου που αναφερόταν στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ, ο σχεδιασμός θα κινηθεί στην κατεύθυνση να γίνουν δεκτοί οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις πιστοποιημένες ιστοσελίδες του Μητρώου Ηλεκτρονικών ΜΜΕ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης- Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Μητρώο Ηλεκτρονικών Μέσων, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις δηλώσεις των εργοδοτών και τη διασταύρωση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ανέρχονται ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ σε 3.500 άτομα. 

Σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναμένεται μέσα στιςεπόμενες ώρες.
Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικός πόλος: από την εξαγγελία στην πράξη

Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πόσο εύκολο όμως είναι να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο; Και ποιες είναι οι αντιφάσεις και τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν;

Δειτε ολοκληρο το αρθρο