Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Για το δημοσιογραφικό ταμείο / Απεργία στα ΜΜΕ την Τρίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για το δημοσιογραφικό ταμείο / Απεργία στα ΜΜΕ την Τρίτη

Σε απεργία κατεβαίνουν την ερχόμενη Τρίτη οι δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, με στόχο να διασώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο υγειονομικής περίθαλψης και επικούρησης του κλάδου. Μετά την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης και σειρά επαφών τόσο με τους εργοδότες όσο και με την ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αν και έγιναν βήματα, λύση για το βασικό πρόβλημα του ταμείου, την εξεύρεση πόρου χρηματοδότησής του, δεν έχει βρεθεί προς το παρόν.

Όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ στην πρόσκλησή της για την 24ωρη απεργία, «η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση των εργοδοτών, σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης, η οποία δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από τον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων».

Αν και η ανακοίνωση εκδόθηκε από την ΕΣΗΕΑ, αναμένεται μέσα στο σαββατοκύριακο να εκδώσουν αντίστοιχες ανακοινώσεις και τα άλλα σωματεία του Τύπου και των ΜΜΕ, ΕΠΗΕΑ (διοικητικό προσωπικό), ΕΣΠΗΤ (δημοσιογράφοι περιοδικών και Ίντερνετ), ΕΤΕΡ (τεχνικοί ραδιοφώνου), ΕΤΙΤΑ (τεχνικοί τηλεόρασης) κ.ά.

Εν τω μεταξύ, τα σωματεία των εργαζομένων έχουν ζητήσει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρωθυπουργό. Στη συνάντηση που είχαν με τον Β. Λεβέντη έλαβαν τη διαβεβαίωση για τη στήριξή του εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν συναντήσεις και με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL