Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι ενώσεις των εργαζομένων ζητούν τριμερή συνάντηση με την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Μαρινάκη

«Είτε με Μαρινάκη είτε με Ψυχάρη στο «Βήμα fm» οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι» λέει η ΕΤΕΡ

Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΕΡ απέστειλαν προς την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου αίτηση για άμεση διενέργεια τριμερούς συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων των εργαζομένων και των εκπροσώπων της εταιρείας «AΛTEΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»,  προκειμένου να υπάρξει μία ενδελεχής ενημέρωση από την εν λόγω ιδιοκτήτρια εταιρεία, όσον αφορά τους εργαζόμενους των εντύπων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», των περιοδικών, που μέχρι πρότινος εκδίδονταν από τον ΔΟΛ, του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒΗΜΑ FM» και της ιστοσελίδας «in.gr».

«Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, παρά το γεγονός ότι έχει προσκληθεί εγγράφως δύο φορές από τις διοικήσεις των σωματείων για να παράσχει στους εκπροσώπους των εργαζομένων πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με το εργασιακό μέλλον δεκάδων εργαζομένων συναδέλφων μας, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει ανταποκριθεί.

Παράλληλα, και παρότι πολλοί από τους πρώην εργαζόμενους του Ομίλου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στο νέο εκδοτικό σχήμα, υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι, που, παρά την πολυετή και επιτυχημένη προσφορά τους στον Όμιλο, δεν έχουν κληθεί να εργαστούν.

Τα Διοικητικά Συμβούλια είναι σε διαρκή επαγρύπνηση όσον αφορά το θέμα και θα εξαντλήσουν κάθε μέσο που διαθέτουν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, στις 5 μ.μ. συγκαλείται συνέλευση των εργαζομένων του Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM» στις εγκαταστάσεις του σταθμού, Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα, για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη συνεχιζόμενη μη καταβολή δεδουλευμένων και τους τρόπους αντίδρασης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των ενώσεων.

«Είτε με Μαρινάκη είτε με Ψυχάρη στο «Βήμα fm» οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι!»

«Ο σημερινός έλεγχος από κλιμάκιο ειδικών επιθεωρητών του ΣΕΠΕ στον ραδιοσταθμό «Βήμα fm» κατέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που οι εργαζόμενοι σε αυτόν βιώνουν στο πετσί τους σχεδόν δύο χρόνια τώρα και η οποία επιδεινώνεται διαρκώς παρά την εξαγορά των μετοχών του σταθμού, μέσα από τη διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία, από την «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» του Βαγγέλη Μαρινάκη» αναφέρει η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ).

«Ενώ λοιπόν οι εξαπατημένοι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, αυτοί τουλάχιστον που «επαναπροσλήφθηκαν», προσπαθούν να χωνέψουν το χάσιμο των χρεωστούμενων και των αποζημιώσεων τους (μιλάμε για 10, 20 και παραπάνω χρόνια προϋπηρεσίας και περίπου 10 μισθούς οφειλόμενα από τον Ψυχάρη) καθώς και τις μειώσεις των μισθών τους που φτάνουν μέχρι και 50%, οι εργαζόμενοι του πολύπαθου ραδιοσταθμού παραμένουν στη Μιχαλακοπούλου που αδειάζει με αργούς ρυθμούς. Στο μεταξύ η απουσία κινήσεων από το μεγαλομέτοχο του «Βήμα fm» Βαγγέλη Μαρινάκη εντείνει μία ακατάσχετη φημολογία για τις προθέσεις του όσον αφορά το «Βήμα fm» και τους ανθρώπους που εργάζονται ακόμα σε αυτόν. Δεν θέλουμε να υποθέσουμε πως τα παραπάνω αποτελούν ένα τέχνασμα, κακών συμβούλων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ώστε

να απαλλαχθεί από τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού. Αν πάντως κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα Νόμοι στην Χώρα μας οι οποίοι δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια για κανέναν.

Αλήθεια Βαγγέλη Μαρινάκη «γι’ αυτό βγήκες μπροστά»; Καλύτερα τότε να μην το έκανες. Αν με αυτές τις πρακτικές, που άρχισες να εφαρμόζεις στους εργαζόμενους  του «Βήμα fm», προσπαθείς «για την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του» τους οποίους θέλεις «δυνατούς και περήφανους»  όπως λες τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος.

Απαιτούμε λοιπόν από το μεγαλομέτοχο του «Βήμα fm» Βαγγέλη Μαρινάκη να προχωρήσει άμεσα  στην αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζομένους του στον εν λόγω ραδιοσταθμό από το 2016 μέχρι και σήμερα.

Οι δυσκολίες, που τεχνηέντως ορθώνει απέναντί μας η νέα εργοδοσία του «Βήμα fm», όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας ενώνουν και ταυτόχρονα γιγαντώνουν το πάθος μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας. Αντιθέτως θα διεκδικούμε τα πάντα μέχρι να δικαιωθούμε γιατί είμαστε πραγματικά δυνατοί και ελεύθεροι και παλεύουμε καθημερινά για την προκοπή  του τόπου και όλων των εργαζομένων» τονίζει η ΕΤΕΡ.

Δείτε όλα τα σχόλια