Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Η ΕΡΤ προχωρά μπροστά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΕΡΤ προχωρά μπροστά

Τη στελέχωση της ΕΡΤ με νέα πρόσωπα, την προώθηση νέων εκπομπών, την επίλυση εκκρεμοτήτων και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα ενέκρινε χθες, στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τις θερινές διακοπές, το Δ.Σ. της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα χθες η ΕΡΤ αποφάσισε:

* Την επανέκδοση της "Ραδιοτηλεόρασης" σε έντυπη μορφή, η κυκλοφορία της οποίας είχε διακοπεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το περιοδικό θα είναι εβδομαδιαίο, 16σέλιδο και θα διανέμεται δωρεάν στους σταθμούς του μετρό, σε βιβλιοπωλεία και άλλους χώρους διάθεσης free press. Τα έξοδα έκδοσης και κυκλοφορίας καλύπτονται πλήρως από την ευγενική χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων.

* Τον προγραμματισμό επαναλειτουργίας του στούντιο της Μουρούζη, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για ζωντανές συνδέσεις με τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ.

* Την αποδοχή πρότασης του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για εβδομαδιαία εκπομπή που θα αφορά την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις start up επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας και τις επενδύσεις. Η ΕΡΤ δεν επιβαρύνεται με κανένα οικονομικό κόστος για την εκπομπή.

* Τον σχεδιασμό καθημερινής 15λεπτης χιουμοριστικής εκπομπής ως lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

* Τη δημιουργία τριών θέσεων εντεταλμένων συμβούλων για το ενημερωτικό περιεχόμενο, το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και τα νέα μέσα: ο Βασίλης Ταλαμάγκας αναλαμβάνει τα θέματα ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών. Ο Σπύρος Κρίμπαλης, με θητεία στο Mega, αναλαμβάνει ευθύνη για το πρόγραμμα, ενώ ο δρ. Μάρκος Βογιατζόγλου θέματα νέων τεχνολογιών.

* Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ πρόκειται να αναλάβει χρέη προέδρου της υπό σύσταση Επιτροπής Ενημερωτικού Προγράμματος της ΕΡΤ.

* Τη δημιουργία ενιαίου newsroom, το οποίο θα επιφορτιστεί με την υποδοχή των ειδήσεων για όλα τα μέσα της ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, Διαδίκτυο).

* Την ενίσχυση της νυχτερινής βάρδιας της ΕΡΤ, ώστε να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την κάλυψη έκτακτων γεγονότων όλο το 24ωρο. Για λόγους ταχύτερης ανταπόκρισης, όλα τα τεχνικά συνεργεία των ειδήσεων μεταφέρονται από την Κατεχάκη στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

* Τη συνέχιση των επαφών με τη διοίκηση του ΕΣΑΚΕ προς ολοκλήρωση των διαδικασιών για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018 από τη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΡΤ, κατά την εγκατάσταση της νέας διοίκησης της εταιρείας από τον Νίκο Παππά στις 3 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, θα προσκληθούν πρώην πρόεδροι της ΕΡΤ από τη λειτουργία του φορέα το 1987, ιστορικά στελέχη της εταιρείας, οι πρόεδροι του ΕΣΡ και της ΕΕΤΤ, καθώς και εκπρόσωποι της EBU και της διοίκησης του ΡΙΚ.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL