Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λ.Κρέτσος: 35 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες δόσεις για κάθε τηλεοπτική άδεια, όπως αποφάνθηκε το ΕΣΡ

Ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης εξέφρασε την εκτίμηση πως η διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου

«Η καταβολή για κάθε τηλεοπτική άδεια διαμορφώνεται στα 35 εκατ. ευρώ σε δέκα ισόποσες δόσεις, όπως αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης» διεμήνυσε ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κρέτσος εκτίμησε πως η διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου. Όπως σημείωσε, τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν με όρους αγοράς, αλλά επιτελούν και τη συνταγματική επιταγή για ενημέρωση και είναι κύτταρα δημοκρατίας και πολιτισμού.

«Η ΝΔ και τα παρακολουθήματά της δεν ήθελαν ποτέ να γίνει ο διαγωνισμός και έδωσαν αγώνα να προστατέψουν το πορτοφόλι των καναλαρχών» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως ο διαγωνισμός που είχε γίνει ήταν πετυχημένος.

«Για να πατάξουμε τη διαπλοκή απαιτείται να υπάρχει διαφάνεια και στο σύνολο των συναλλαγών που υπάρχουν στη διαφημιστική αγορά... Λειτουργεί καθεστώς ασύμμετρων διαπραγματεύσεων... Η νέα νομοθετική ρύθμιση βάζει πάνω από το τραπέζι όλες τις συναλλαγές» επισήμανε ο Λ.Κρέτσος αναφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που νομοθετείται στη Βουλή.

Για τις θέσεις εργασίας, ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης υπογράμμισε ότι θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2018, ενώ δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση τουλάχιστον 400 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε κάθε κανάλι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια