Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Η αντιπολίτευση να αγκαλιάσει χωρίς αστερίσκους την απόφαση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες»

Eurokinissi

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι «θα επανεξεταστεί το πλαίσιο αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών. Είναι βαριά η φορολογία και πολλές οι επιβαρύνσεις, στο πλαίσιο μάλιστα μιας συμπιεσμένης αγοράς δυσκολεύουν τα πράγματα». Επέμεινε δε στον κανόνα για 400 εργαζόμενους σε κάθε κανάλι

«Η αντιπολίτευση να αγκαλιάσει χωρίς αστερίσκους την απόφαση του ΕΣΡ για διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες με αρχικό τίμημα 35 εκατ. ευρώ», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε παρέμβαση του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη νομοτεχνικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ψηφιακή πλατφόρμα διαφημίσεων μεταξύ των οποίων μικρότερη φορολόγηση και προαιρετική συμμετοχή στην πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα είναι «υποχρεωτική η καταγραφή όλων των συναλλαγών και θα υφίσταται η δυνατότητα η δημοπράτηση. Η πλατφόρμα θα είναι προαιρετική και μόνο αν το θέλουν οι συμβαλλόμενοι». Ακόμη τόνισε ότι «το εγχείρημα θα συσταθεί από ιδιωτική εταιρεία όμως ρυθμιστής και επόπτης παραμένει το ΕΣΡ».

Ο Ν.Παππάς τόνισε ότι «θα επανεξεταστεί το πλαίσιο αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών. Είναι βαριά η φορολογία και πολλές οι επιβαρύνσεις, στο πλαίσιο μάλιστα μιας συμπιεσμένης αγοράς δυσκολεύουν τα πράγματα». Επέμεινε δε στον κανόνα για 400 εργαζόμενους σε κάθε κανάλι εκφράζοντας την ελπίδα ότι «όλες οι πτέρυγες θα στηρίξουν την εγγύηση απασχόλησης που προβλέπεται από τον νόμο. Να πάμε σε μια κατάσταση που οι σταθμοί θα είναι βιώσιμοι».

Αναφερόμενος στην αδειοδότηση μετά την απόφαση ΕΣΡ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι είναι «πολύ σημαντική εξέλιξη» και πρόσθεσε με νόημα πως «είναι σημαντικό ότι η απόφαση ΕΣΡ ήταν ομόφωνη. Πρέπει επίσης να πούμε ότι αναγνωρίστηκε η αποτίμηση που είχε γίνει με τον διαγωνισμό τον οποίον ατυχώς το ΣτΕ ακύρωσε. Το ΕΣΡ έκρινε ότι πρέπει να εισπραχθούν τουλάχιστον 245 εκατ. ευρώ για τη δεκαετία».

«Η απόφαση ΕΣΡ και η υπουργική απόφαση που ορίζει τιμή εκκίνησης στα 245 εκατ. συγκροτεί μια τομή στα τηλεοπτικά πράγματα, τομή στην προσπάθεια της Πολιτείας να ρυθμίσει ζητήματα ραδιοτηλεόρασης», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να την αγκαλιάσουν, να στηρίξουν ανοιχτά και χωρίς αστερίσκους την απόφαση ΕΣΡ, να το ενθαρρύνουμε να τελειώσει πολύ γρήγορα αυτή τη διαδικασία».

«Σε λίγους μήνες η σύνθεση αυτή του ΕΣΡ έκανε όσα δεν είχαν γίνει 15 χρόνια πριν. Πολλοί από όσους υποστήκαμε ανηλεή πόλεμο από ΜΜΕ θα θυμόμαστε με μειδίαμα αλλά και με αίσθημα δικαίωσης αυτές τις στιγμές», σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Δείτε όλα τα σχόλια