Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
H ΕΙΤΗΣΕΕ θέλει 12 κανάλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

H ΕΙΤΗΣΕΕ θέλει 12 κανάλια

Τις θέσεις της για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τις νέες τεχνολογίες μετάδοσης εκφράζει σε σημείωμά της η Ένωση Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).
 
Η ΕΙΤΗΣΕΕ αφού αναφέρει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να λειτουργούν με άδεια, υπογραμμίζει ότι με ευθύνη της Πολιτείας όλες οι απόπειρες διαγωνιστικών διαδικασιών απέτυχαν πλήρως.
 
Για τον αριθμό των αδειών η ΕΙΤΗΣΕΕ σημειώνει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι τεχνολογικές εξελίξεις μετάδοσης DVB-T2 για το φάσμα, το οποίο ακόμα και με τις υπάρχουσες συνθήκες δίνει τη δυνατότητα να εκπέμπουν 12 προγράμματα εθνικής εμβέλειας ταυτοχρόνως SD και HD.
 
Επίσης προσθέτει ότι η αδειοδότηση πρέπει να αφορά ελεύθερα και συνδρομητικά κανάλια και να έχει τη μορφή της απλής αίτησης και εγγραφής σε ένα μητρώο, στα πρότυπα άλλων κρατών της ΕΕ. Υποστηρίζει ότι «το σύστημα δημοπρασίας συνιστά ευθεία παραβίαση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων».
 
Η ΕΙΤΗΣΕΕ μέσα από σειρά αιτιάσεων της υποστηρίζει ότι το τίμημα της άδειας περιεχομένου έχει ήδη δοθεί και ότι ο αριθμός τους πρέπει να δοθεί βάσει της ανάρτησης της ΕΕΤΤ.
 
Τέλος, αναφέρει ότι το ΕΣΡ θα πρέπει να προτείνει στην κυβέρνηση έναν νέο νόμο ο οποίος θα αφορά το σύνολο της αγοράς της παροχής οπτικοακουστικών υπηρεσιών ανεξαρτήτως εάν η παροχή είναι γραμμική, συνδρομητική, ή ελεύθερη και για κάθε μέσο διανομής καθώς «ο νόμος 4339/2015 δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL