Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Χωρίς αποτέλεσμα η πρώτη ψηφοφορία για προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς αποτέλεσμα η πρώτη ψηφοφορία για προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ

Άκαρπη κατέληξε η πρώτη ψηφοφορία για τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου του ΔΣ η υποψήφια της πλειοψηφούσας παράταξης «Ενωμένοι δημοσιογράφοι» Μαρία Αντωνιάδου έλαβε 5 ψήφους -όσοι και οι εκπρόσωποι της παράταξης- και ακόμη τρία λευκά, από τους εκπροσώπους των παρατάξεων Συσπείρωση- Σταύρο Καπάκο, Συνεργασία (ΚΚΕ)- Γ.Μηλιώνη και Αδέσμευτοι (δεξιά) Χ.Κυρίτση.

Οι εκπρόσωποι των τριών άλλων παρατάξεων Δ.Τσαλαπάτης, Ν.Νταουντάκη και Γ.Αγγέλης απουσίαζαν από την ψηφοφορία, οι δύο πρώτοπι επικαλούμενοι λόγους υγείας και ο τρίτος επαγγελματικούς λόγους.

Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη.

Ως εκπρόσωπος της Συσπείρωσης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο Σταύρος Καπάκος, δήλωσε ότι μετά την πρώτη καταγραφή των δυνάμεων, η παράταξη «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συγκροτηθεί αναλογικό- αντιπροσωπευτικό προεδρείο με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων και ταυτοχρόνως να αναληφθούν δεσμεύσεις σε βασικούς άξονες, που αποτελούν μείζονα προβλήματα της ενημέρωσης». Χαρακτηριστικά σημείωσε: ΕΔΟΕΑΠ, δεδουλευμένα, συμβάσεις, αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών, αυτονομία και αξιοπιστία της ενημέρωσης κ.ά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ψηφοφορία θα έπρεπε να αναβληθεί, καθώς απουσίαζαν μέλη του ΔΣ. Αποφασίστηκε τελικά το ΔΣ να περιμένει περί τις δύο ώρες μήπως και μπορέσει ο ένας εκ των δύο να προσέλθει, πράγμα που δεν έγινε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL