Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.2°C16.6°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
14.5°C14.5°C
2 BF 60%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Ρυθμίσεις για το ραδιόφωνο «Χρήσιμη και εποικοδομητική» χαρακτηρίζουν τη συνάντησή τους την περασμένη Τετάρτη με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, οι εκπρόσωποι των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων της χώρας. Πολλαπλώς θα λέγαμε καθώς ο Λ. Κρέτσος ενημέρωσε για πολλά και ποικίλα: α) για επικείμενο νομοσχέδιο σε σχέση με τις ραδιοφωνικές συχνότητες και τις ραδιοφωνικές άδειες, β) για ρύθμιση σχετικά με την κατανομή της κρατικής διαφήμισης, γ) για αξιόπιστο σύστημα μέτρησης των ακροαματικοτήτων σε όλη τη χώρα.

Το 2ο Συνέδριο Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου στην Αθήνα, οπότε θα συγκροτηθεί επίσημα η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

O Μανόλης Παπαπολύζος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας DDB, συνεχίζει στο τιμόνι της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης Επικοινωνίας μετά τις αρχαιρεσίες της περασμένης Τετάρτης στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης. Ο Μ. Παπαπολύζος είναι παλιό στέλεχος της διαφημιστικής αγοράς και έχει διατελέσει πολλές φορές στο παρελθόν πρόεδρος της Ένωσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αύριο στο ERT Focus για τα ΕΣΠΑ Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, είναι καλεσμένος του Πάνου Χαρίτου τη Δευτέρα, στις 10.15 μ.μ., στην ΕΡΤ1. Στην εκπομπή θα συζητηθούν η σημερινή πραγματικότητα και τα δεδομένα για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, οι προοπτικές, οι δυνατότητες και οι δυσκολίες με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Πειθαρχικά στην ΕΣΗΕΑ Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξελέγησαν οι: Γιώργος Γκιώνης (375 σταυρούς), Αικατ. Δουλγεράκη (326), Νίκος Στέφος (282), Γιάννης Αποστολόπουλος (281), Κωνσταντίνος Κορέλλης (280). Αναπληρωματικοί οι Γιώργης Μέρμηγκας, Χάρης Τζανης, Αλκιβιάδης Φιτσόπουλος, Ελένη Ανδριανού, Μιχάλης Μιχαήλ. Στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό, με 1.106 έγκυρα, εξελέγησαν: Παύλος Γερακάρης (404), Πάνος Τσίρος (309), Κωνσταντίνος Σαλαμούρας (296), Ελένη Τραϊου (280), Μιμή Τουφεξή (274). Αναπληρωματικοί οι Πέτρος Τρουπιώτης, Αναστ. Κοντογιαννίδης, Πελαγία Κατσούλη, Γιώργος Αρκουλής, Στέφανος Αναγνώστου.

Μορφωτικό στην ΕΣΗΕΑ Πρώτη σε σταυρούς και με διαφορά εξελέγη η Φανή Πετραλιά (712 σταυρούς). Ακολουθούν: Δημήτρης Γκιώνης (547), Βασίλης Βασιλικός (546), Αντώνης Πανούτσος (511), Αικατερίνη Λυμπέρη (506), Αλφόνσος Βιτάλης (496), Ανδρέας Μπόμης (480) και Ιάσων - Παύλος Τριανταφυλλίδης (375). Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι Σοφία Αδαμίδου, Άρης Σκιαδόπουλος, Μαρία Κοζάκου, Σίσσυ Αλωνιστιώτου, Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου, Σταυρούλα Γεωργακοπούλου, Δημήτρης Ζαννίδης, Παναγιώτης Ψαρίδης, Περικλής Λιουκόπουλος, Δημήτρης Ταταρούνης.

Αργεί το Δ.Σ. στην ΕΣΗΕΑ Παρά τις συνεδριάσεις και τις επαφές, το Δ.Σ. δεν έχει καταφέρει ακόμα να συγκροτηθεί σε σώμα. Ο εκπρόσωπος της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος Σταύρος Καπάκος πρότεινε εκ μέρους της παράταξης τη συγκρότηση αναλογικού - αντιπροσωπευτικού προεδρείου, με δέσμευση όλων των παρατάξεων για τη συμμετοχή τους. Η πρόταση Καπάκου είναι πρόταση ευθύνης, παίρνει υπόψη τα σημερινά δεδομένα της ΕΣΗΕΑ και απαντά στην ανάγκη άμεσης παρέμβασης για τα οξυμμένα προβλήματα του κλάδου (όπως ο ΕΔΟΕΑΠ) και της ενημέρωσης συνολικότερα. Ο Στ. Καπάκος καλεί και τις άλλες παρατάξεις να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης προς τους εργαζόμενους και να υπερβούν λογικές κωλυσιεργίας, ανέξοδης διαμαρτυρίας, "επαναστατικής" καθαρότητας.

Εκτός "αέρα" το Κόκκινο την ερχόμενη εβδομάδα; Σε κλιμάκωση η κινητοποίηση των εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένες αποδοχές δύο μηνών. Μετά από αλλεπάλληλες 24ωρες και 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στο προηγούμενο διάστημα, δημοσιογράφοι και διοικητικό προσωπικό προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία αύριο Δευτέρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τεχνικοί ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) σχεδιάζουν ξεχωριστή κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL