Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Το ΕΣΡ δηλώνει έτοιμο για τις τηλεοπτικές άδειες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ΕΣΡ δηλώνει έτοιμο για τις τηλεοπτικές άδειες

Επίσημη επιστολή από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά αναμένει το ΕΣΡ, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο Ρ. Μορώνη, προκειμένου να προχωρήσει στη γνωμοδότηση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Παράλληλα αναμένει απάντηση σε σειρά «παρατηρήσεων που χρήζουν διευκρινίσεων και νομοτεχνικών βελτιώσεων» που σχετίζονται με τον νόμο για την αδειοδότηση.

«Δεν είναι τόσο θέμα Συμβουλίου, αλλά και του υπουργού να προχωρήσουμε με τις άδειες» είπε χθες ο κ. Μορώνης και συμπλήρωσε ότι «από την ώρα που θα τεθεί το ερώτημα από τον υπουργό, το Συμβούλιο θα είναι έτοιμο να απαντήσει εντός ωρών». Κι αυτό γιατί όλα τα μέλη έχουν σχηματίσει άποψη σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Κρίσιμη, σύμφωνα με τον κ. Μορώνη, είναι η ρύθμιση με νόμο της μετάδοσης σε High Definition ή Standard Definition ή Simulcast (συγχρόνως HD και SD).

Την ίδια ώρα πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής κάνουν λόγο για προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να κατατεθεί τροπολογία που καταργεί τη μεταφορά αρμοδιότητας αδειοδότησης από το ΕΣΡ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ θα προβλέπει και τη μετάδοση σε Simulcast.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξτρα χρηματοδότηση του ΕΣΡ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει την αδειοδότηση, η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο έγκρισης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL