Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
"Έφυγε" από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Εφήμερος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Έφυγε" από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Εφήμερος

Σε ηλικία μόλις 42 ετών, από ανακοπή καρδιάς, έφυγε από τη ζωή ο εκδότης του ThePressProject, Κώστας Εφήμερος. «Ο Κώστας μου έφυγε πριν δύο ώρες. Ήμασταν πιο ευτυχισμένοι και πιο ερωτευμένοι από ποτέ» ανέφερε η σύζυγός του σε μήνυμα που ανέβασε στο Facebook.https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgraneta.karatza%2Fposts%2F1721682631193515&width=500

Ο Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος) ήταν επίσης ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes. Ήταν μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.

Ήταν επίσης παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ». Το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Debtocracy. Παράλληλα, διατηρούσε καθημερινή ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή.

«Ο Κώστας Εφήμερος υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Η συνεισφορά του υπήρξε σημαντική τόσο σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Ενημέρωσης, όσο και σε ό,τι αφορά τον εκδημοκρατισμό τους». Αυτό τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, για τον χαμό του Κώστα Εφήμερου, για να υπογραμμίσει: «Υποστήριξε έμπρακτα το κίνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ, διεκδίκησε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία με το εγχείρημα του The Press Project και υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους των πειραμάτων της νέας ερευνητικής δημοσιογραφίας».

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, μόλις πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο θάνατο του Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου), δήλωσε:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο, αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου. Ο προοδευτικός Κώστας Εφήμερος, υπηρέτησε την ερευνητική δημοσιογραφία και υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του Κώστα Εφήμερου, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του δημοσιογράφου:

«Ο απροσδόκητος θάνατος του Κώστα Εφήμερου αποτελεί ένα οδυνηρό γεγονός. Ο Κώστας Εφήμερος υπηρέτησε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία σε δύσκολους καιρούς, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χρήση των νέων μέσων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους οικείους και τους συναδέλφους του».

https://twitter.com/d_tzanakopoulos/status/874626015078875140https://twitter.com/d_tzanakopoulos/status/874626100332290049https://twitter.com/d_tzanakopoulos/status/874626223204421633

«Ο πρόωρος χαμός του Κώστα Εφήμερου μας γεμίζει με θλίψη» αναφέρει το συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου). "Η διαδρομή του στον χώρο της δημοσιογραφίας χαρακτηρίστηκε από πρωτοπόρες ιδέες και καινοτόμες πρωτοβουλίες, ιδίως αυτή του The Press Project, μια προσπάθεια συμμετοχικής δημοσιογραφίας «από τα κάτω», δίχως πολιτικές ή οικονομικές εξαρτήσεις, με έμφαση στην πρωτογενή έρευνα και την διεισδυτική ανάλυση.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου και εκδότη του “ThePressProject” Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου). Υπήρξε μέλος ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών ενώσεων, καθώς και συνεργάτης των WikiLeaks.

Στη σύντομη επαγγελματική του διαδρομή, ξεχώρισε για τη μαχητικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του. Στους οικείους και τη σύντροφό του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fxvernard%2Fposts%2F1908854552717176&width=500

Το μήνυμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη:

https://twitter.com/yanisvaroufakis/status/874619220532895744

«Αν και ήξερε από χρόνια τα προβλήματα της υγείας του, αν και ήξερε ότι όπως πάει θα φύγει νέος (μου το είχε εκμυστηρευτεί άλλωστε), εντούτοις επέλεξε να μην τα παρατήσει για να ζήσει μια ήσυχη και πιο μακροχρόνια ζωή» αναφέρει για τον Κώστα Εφήμερο ο καθηγητής Επικοινωνίας και ΜΜΕ Γιώργος Πλειός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL