Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Στη Μαρτινή(κα) διακοπές τα ΜΜΕ της χώρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Μαρτινή(κα) διακοπές τα ΜΜΕ της χώρας

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

3,5 ώρες κατέθετε στην Εξεταστική της Βουλής ο Αν. Μαρτίνης, κατηγορούμενος μεν, μάρτυρας δε... «Βαριά» ονόματα ακούστηκαν: Αβραμόπουλος, Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Βορίδης, Βγενόπουλος, Μηταράκης. Μόνο τα ΜΜΕ δεν τα άκουσαν (πλην της ΕΡΤ) και για άλλη μια φορά η δημοσιογραφία θυσιάστηκε στον βωμό αμοιβαίων (;) συμφερόντων. Χάθηκε ο κ. Μαρτίνης να εμπλέξει έστω και κατ’ υπόνοια έναν κυβερνητικό;

Οι αριστοτέχνες της προπαγάνδας στα μίντια θα έγραφαν επικά αριστουργήματα. Ευφάνταστα ρεπορτάζ - σίριαλ θα παίζονταν από τα «σοβαρά» δελτία σε συνέχειες... Άσε τις επαναλήψεις που θα διασκέδαζαν μεσημεριανάδικα και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Χωρίς Πολάκη, είδηση γίνεται; Δεν γίνεται.

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι δημοσκοπήσεις και οι «προβλέψεις» των καναλιών στα εκλογικά αποτελέσματα. Οκτώ μονάδες μπροστά έδινε ο ΣΚΑΪ στη Μέι και «πανηγύριζε» στο κεντρικό δελτίο του. Τελικά η διαφορά ήταν στο 2% και, αν τηρούσε όσα είχε πει, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Ακόμα να κατανοήσουν μερικοί ότι όσο περισσότερο σε βρίζουν τα ΜΜΕ τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να κερδίσεις στις εκλογές.

«Αριστεροακροδεξιό μόρφωμα η κυβέρνηση» είπε ο άρτι αφιχθείς στη Ν.Δ. κ. Καλλιάνος θέλοντας να εντυπωσιάσει. Καθόλου φειδωλός δεν ήταν σε εγκώμια για την εύνοια του Κυριάκου και, ως υπόδειγμα ιδεολογικής συνέπειας που είναι, χρέωσε «την καρέκλα» στον κ. Μπάρκα. Οι αυλοκόλακες άλλωστε είναι ένας είδος που παραδοσιακά καλλιεργείται στη χώρα... Τι, μόνο ο Φωτήλας;

Δημοφιλείς λέξεις της εβδομάδας: «Ψυχρολουσία», «συνθηκολόγηση», «χαμηλές προσδοκίες». Αντιδημοφιλείς: «Ανδρέας Μαρτίνης». Ούτε Γιάννος όμως υπάρχει στα κανάλια, ούτε Ελληνικό (που ήταν είδηση μόνο όσο φιλοξενούσε πρόσφυγες). Ούτε φυσικά η ανεργία μειώθηκε... Θλιβερή η κατάντια της «πολυφωνίας» που τους διακατέχει.

Ωστόσο, άλλη μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία σημείωσε ο ΣΚΑΪ. Ρεπορτάζ για τους Έλληνες στο Κατάρ με πλάνα από Ντουμπάι...

Κ. Κυρανάκης: «Μας λέτε τις μπούρδες σας» (Πέμπτη). Η αντιπολιτευτική γραμμή της Ν.Δ. με ευσύνοπτο τρόπο. Πριν από περίπου μία εβδομάδα ο κ. Κικίλιας έδωσε το στίγμα πρώτος. Με τη βαρύτατη πολιτική πείρα του κ. Γιακουμάτου... η γραμμή, απογειώθηκε: «Είναι θεομπαίχτες. Πάνε και προσκυνάνε τουρλοκώλικα και απ’ την άλλη είναι άθεοι» (!!!) (ΑΝΤ1). Δεν προτείνουν, δεν απαντούν, δεν δεσμεύονται πέρα από το ότι θα εφαρμόσουν ό,τι ζητηθεί. Κατά τα άλλα εύκολη η μομφή περί διχασμού στην κυβέρνηση, που αρνείται να τους παραχωρήσει την εξουσία.

«Εμείς οι δυο μαζί...» τραγουδάει στον Σόιμπλε ο πιστός Άδωνις την ώρα που όλοι τον εγκαταλείπουν: «Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ο βασικός λόγος που σκλήρυνε η στάση των Γερμανών ήταν η δήλωση Τσίπρα ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρχει λύση για το χρέος» στον Real FM.

Τρέμε Άδωνι... έρχεται ο Π. Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ): «Τρία αρνητικά τρίμηνα στην οικονομία είχαμε», «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το χρέος και τα ελλείμματα». Τέτοια λέει και κερδίζει τα εύσημα από τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της Ν.Δ. το νέο αίμα του ΠΑΣΟΚ.

Μπέρδεψε ο κ. Βρούτσης το φιλόξενο πάνελ του ΣΚΑΙ με κομματική οργάνωση και χρέωσε στον κ. Οικονόμου έλλειψη ομοθυμίας: «Άλλα λέτε εσείς, άλλα ο κ. Λυριτζής».

Κ. Κυρανάκης: «10 δισ. έκοψε από τις συντάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. μόλις 3,9 δισ.». Το ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καταστροφή της χώρας» το εμπεδώσαμε, αλλά ότι ήταν κυβέρνηση από το 2010 δεν το είχαμε καταλάβει. (ΣΚΑΪ)

17.000 νοσηλεύτηκαν ως άποροι (έναντι μόλις 1.700 νομικώς απόρων) στο Ντυνάν; Και ο Σημίτης...

Βρέχει στη Μαρτινίκα; Τι μου λες... Μπάμπη μου...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL