Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Σταθερά δίπλα στα συμφέροντα της διαπλοκής η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταθερά δίπλα στα συμφέροντα της διαπλοκής η Ν.Δ.

Λυσσαλέα αντίσταση με κάθε μέσο κράτησαν η Νέα Δημοκρατία και οι συνοδοιπόροι της στη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φρέσκια ακόμη στα τέλη του 2015, εναντίον του συστήματος διαπλοκής των καναλαρχών, των θαλασσοδανείων και των πολιτικών εκδουλεύσεων.

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε τη μεγαλύτερη μάχη ως αντιπολίτευση εναντίον της προσπάθειας εξυγίανσης του μιντιακού χώρου. Εναντίον των καθαρών λύσεων, εναντίον της λειτουργίας των ΜΜΕ βάσει κανόνων, όρων και ορίων. Στόχος της, να κρατήσει υπό την επιρροή της χρεοκοπημένα ΜΜΕ ή να ελέγξει με κάθε τρόπο τη μεταβίβασή τους σε φίλιους επιχειρηματίες. Για παράδειγμα, στον Β. Μαρινάκη.

Ενορχηστρωτής και καπετάνιος της μάχης ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης, «φιλελεύθερος» και ευρωπαϊστής δήθεν, υπερασπίστηκε με όλες τις δυνάμεις του τα κρατικοδίαιτα μιντιακά συστήματα, την ανομία του τηλεοπτικού χώρου, την καταπάτηση του τηλεοπτικού αέρα, τα συμφέροντα των βαρόνων των ΜΜΕ, παλιών και νεοφυών. Ήδη από την πρώτη μέρα της εκλογής του.

* Η Ν.Δ. μπλοκάρισε εξαρχής τη συγκρότηση ΕΣΡ, το οποίο σύμφωνα με τον Νόμο Παππά το 2015 είχε την αρμοδιότητα να εκδώσει τις τηλεοπτικές άδειες. Η Ν.Δ. για την ακρίβεια, στύλωσε τα πόδια. Ήταν αδύνατον η Βουλή να συγκροτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

* Στην εναλλακτική τις κυβέρνησης να δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες από το υπουργείο Επικρατείας, η Ν.Δ. συνέχισε τον πόλεμο, αυτή τη φορά από κοινού με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, που έδιναν τη μάχη να- μην- αλλάξει- τίποτα. Για την ακρίβεια, η Ν.Δ. σύρθηκε πίσω από τα συμφέροντα των καναλαρχών, τα οποία μετέτρεψε σε δική της πολιτική. Η «φιλελεύθερη» και «ευρωπαϊκή» Ν.Δ.

* Αφού κατάφερε να ακυρώσει τον διαγωνισμό, έναν κατά γενική ομολογία διαφανή, αξιόπιστο και επί ίσοις όροις διαγωνισμό, η Ν.Δ. αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να συγκροτηθεί ΕΣΡ έναν χρόνο μετά τις αρχικές προσπάθειες. Εγκαίρως φρόντισε δε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης να καλέσει την Ανεξάρτητη Αρχή με επιστολή του να μην προχωρήσει στην έκδοση τηλεοπτικών αδειών. Να παραβεί δηλαδή την αποστολή της. Φιλελευθερισμός α λα Ν.Δ.

* Όταν ο Ιβάν Σαββίδης προ ημερών εξαγόρασε μερίδιο 20% του χρεοκοπημένου Mega ώστε να πάρει μπροστά, η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της κατήγγειλε την εξαγορά με το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν να μην είναι ενέχυρο στις τράπεζες, έναντι δανείων της Πήγασος, οι μετοχές που πουλήθηκαν. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι δεν ήταν ενεχυριασμένες οι μετοχές για δάνειο που έλαβε η Πήγασος... επί των ημερών της Ν.Δ.

* Όταν αντίστοιχα περιέρχεται μόλις την περασμένη εβδομάδα στον Β. Μαρινάκη 22% του Mega μέσω ΔΟΛ, η Ν.Δ. δεν αντιδρά. Σημαίνει ότι ο Μαρινάκης εγκρίνεται. Λογικό. Έχει παραδοσιακές σχέσεις με το κόμμα, είναι και κουμπάρος της οικογένειας Μητσοτάκη...

Η διαπλοκή επιστρέφει με αναδιάρθρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL