Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Σςςς, μη μιλάτε... το ΕΣΡ κοιμάται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Σςςς, μη μιλάτε... το ΕΣΡ κοιμάται

Καθημερινά εκφράζουν τον βούρκο τους ελεύθερα πολιτευτές, βουλευτές και «χρωματισμένοι» δημοσιογράφοι. Η αστική ευγένεια που ξεχωρίζει τους άριστους από τους κοινούς θνητούς ξεσπαθώνει στα τηλεπαράθυρα χωρίς καθόλου να πτοείται από κρίσιμες στιγμές, χρέος ή διαπραγμάτευση.

Οι δηλώσεις που ακολουθούν -μόνο ένα μικρό δείγμα των όσων ακούγονται, όχι το χειρότερο (προς αποφυγή επιμολύνσεως)- αφιερώνονται στην ανυπαρξία, ακινησία και το βαθύ ύπνο της Ανεξάρτητης Αρχής του ΕΣΡ που αρνούταν να συσταθεί, που τελικά συστήθηκε και από τότε κοιμάται στη σκιά των καθηκόντων και του ρόλου της, που πεισματικά της διαφεύγει να επιτελέσει.

- «Ηθικοί αυτουργοί, ο Τσίπρας και ο κ. Καμμένος για την τρομοκρατική επίθεση στον κ. Παπαδήμο» επανέλαβε αναλυτικά εξηγώντας την άποψή του ο Γ. Ψαριανός, επαυξάνοντας σε «ανήθικοι αυτουργοί» (ΣΚΑΪ).

- «Ο επίσημος ψεύτης της κυβέρνησης, δηλαδή ο κ. Τζανακόπουλος» Κ. Μπογδάνος

- «Τα σόσιαλ μίντια έδωσαν το δικαίωμα στον πάτο να εκφραστεί» Αρ. Πορτοσάλτε

- «Ηλίθιοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ» Φ. Πιπιλή

Ωστόσο, ουδείς έχει δικαίωμα να παρέμβει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο μη έργο μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Η μομφή του βορειοκορεατισμού, του σταλινισμού και όλων των ολοκληρωτικών -ισμών, έτοιμη να πέσει πάνω στους επικρίνοντες το ΕΣΡ (και θαυμαστά τα μη έργα του).

Ανακοίνωση από τη Ν.Δ. ή τον ΣΚΑΪ για τη νέα διαπλοκή μην περιμένετε. Αντ’ αυτού, είχαμε επανάληψη άλλης μιας Σαββιδιάδας κι ας σήκωσε την μπάνκα του ΔΟΛ ο επιχειρηματίας της καρδιάς τους.

Η κ. Τρέμη, ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Καμπουράκης θα επανέλθουν ξεκούραστοι στα πόστα τους, στη Megaλη αγκαλιά του κ. Μαρινάκη. Mega, ΣΚΑΪ, Star, Αlpha και ΑΝΤ1 θα σφάζονται στα πόδια της Ν.Δ. για την ποιο αποτελεσματική αντικυβερνητική προπαγάνδα και τη μεγαλύτερη αγιογραφία του αρχηγού της.

Μόνο αγάπη για τον Γ. Παπαδάκη, που παραδέχθηκε δημόσια εν όψει της κόντρας του με τον Μ. Καψή -ο οποίος σε άρθρο του τον είχε κατηγορήσει για φιλοτρομοκράτη- ότι υπάρχουν «χρωματισμένοι δημοσιογράφοι. Καλημέρα, Μανώλη»!

https://www.youtube.com/embed/YFvO4mHEZGY

Σ. Κεδίκογλου: «Όταν ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλάμβανα διαρκώς τη σημασία τού να χαρακτηριστεί βιώσιμο το χρέος με παράταση αποπληρωμής». Έλεγαν, δηλαδή, ότι πρέπει να γίνει βιώσιμο, όχι ότι δεν ήταν...

Ο Γ. Αμυράς ζήλεψε την καριέρα του κ. Φωτήλα στη Ν.Δ. και, σε μια παραλλαγή του «όλοι μαζί τα φάγαμε», δίνει στον παλαιοκομματισμό τα διαπιστευτήριά του. «Τη διαφθορά δεν τη φύτεψε ο Σόιμπλε, αλλά αυτός... ο διεφθαρμένος πολίτης και ο διεφθαρμένος δημόσιος υπάλληλος».

Έφυγε ο επίτιμος, κλείνοντας και συμβολικά την πόρτα του δικομματισμού. Πέρα από τους ύμνους, λίγοι τόλμησαν να θυμίσουν τις πραγματικές ημέρες -όχι της εξορίας στο Παρίσι, που δεν χάνει ευκαιρία να μελετά ο υιός Μητσοτάκης- και τα έργα του.

Σε παλιότερη συνέντευξή του που προβλήθηκε στην ΕΡΤ απαντούσε σε ερώτηση για τα σχολεία διατυπώνοντας την περίφημη αρχή της αριστείας: «Στην Ελλάδα έχομεν μία τάση να κάνουμε εξίσωση προς τα κάτω. Δεν παραδεχόμαστε ότι δεν είναι όλοι το ίδιο».

Ούτε δευτερόλεπτο δεν έχασε ο ΣΚΑΪ από το τριήμερο πένθος... Κι όποιος δεν ήξερε τον Μανούσο τον έμαθε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL