Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Ο Ι. Σαββίδης έτοιμος να επενδύσει 25 εκατ. ευρώ στο Mega
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ι. Σαββίδης έτοιμος να επενδύσει 25 εκατ. ευρώ στο Mega

Σε κίνηση - πρόκληση προς τους μετόχους του Mega προχώρησε χθες ο Ιβάν Σαββίδης (19%) καλώντας τους κατ' ουσίαν να αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν το κανάλι ή θα αποχωρήσουν. Ο ομογενής επιχειρηματίας -μάλιστα λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι τράπεζες τις προσφορές για τον ΔΟΛ (22% του μετοχικού κεφαλαίου του Mega)- με την κίνησή του δηλώνει ότι προτίθεται ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή των άλλων μετόχων να στηρίξει μόνος τον σταθμό.

Με επιστολή που απέστειλε στις δανείστριες τράπεζες του Mega (Alpha Bank κ.λπ.) η εταιρεία Dimera του Ι. Σαββίδη ενημερώνει: «Σας δηλώνουμε ότι ως μέτοχοι της Τηλέτυπος Α.Ε. με το ανωτέρω ποσοστό (σ.σ.: 19,63%) δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα υποστηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβετε και ως μέτρο αναδιάρθρωσης της εταιρείας θα απαιτήσετε. Ειδικότερα εμείς δεσμευόμαστε και είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Τηλέτυπος Α.Ε. το ποσό των 25.000.000 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 8.000.000 ευρώ θα αχθεί για εξόφληση των προς τους εργαζομένους της από μακρού οφειλομένων και το ποσό κατ' ελάχιστο των 10.000.000 ευρώ θα αχθεί προς κάλυψη ισόποσων οφειλών της προς τις τράπεζες».

Με τον τρόπο αυτόν, ο Ι. Σαββίδης καλεί τους άλλους μετόχους, τον όμιλο Βαρδινογιάννη (περί το 35% του μετοχικού κεφαλαίου), τον Φ. Μπόμπολα (13%) και τον ΔΟΛ (22% ο πλειοδότης θα γίνει γνωστός πιθανότατα αύριο):

α. Είτε να προσθέσουν από δικά τους κεφάλαια τα ποσά που τους αναλογούν, προκειμένου να μην μειωθεί το ποσοστό τους, πράγμα που σημαίνει ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα φτάσει τα 125 εκατ. ευρώ. Κάτι τέτοιο εξοφλεί όχι μόνο τα χρέη στις τράπεζες, αλλά και χρέη σε εργαζόμενους και άλλους πιστωτές, ενώ δημιουργεί και «κουμπαρά» για το πρόγραμμα του σταθμού.

β. Είτε να αποσυρθούν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, την οποία αναλαμβάνει ο ίδιος. Η απαίτηση των τραπεζών μάλιστα δεν ξεπερνάει σε καμία περίπτωση τα 25 εκατ. Με το κεφάλαιο αυτό ο Ι. Σαββίδης θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών και τον έλεγχο του Mega.

Εάν πράγματι ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας προχωρήσει στην «απειλή» περί ΑΜΚ, οι μέτοχοι οφείλουν να απαντήσουν εάν θα τοποθετήσουν για το Mega περί τα 44 εκατ. ο όμιλος Βαρδινογιάνη και περί τα 16,5 εκατ. ο Φ. Μπόμπολας. Κάτι που σήμερα φαίνεται δύσκολο.

Διότι σημαντική παράμετρος πραμένει το ποσοστό 22% του ΔΟΛ, το οποίο έχει βγει σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες «πακέτο» με τα έντυπα του συγκροτήματος (“Βήμα”, “Νέα”), το ραδιόφωνο Βήμα FM και τις συμμετοχές στη διακίνηση και εκτύπωση των εφημερίδων. Οι κλειστές προσφορές αναμένεται να ανοίξουν αύριο το μεσημέρι και να δημοσιευθεί ο πλειοδότης. Η φημολογία λέει ότι για το «πακέτο» υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ι. Σαββίδη. Λέει επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την πλευρά Μαρινάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL