Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Κυβερνητικές δορυφορικές υπηρεσίες διεκδικεί η Ελλάδα στην Ε.Ε.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητικές δορυφορικές υπηρεσίες διεκδικεί η Ελλάδα στην Ε.Ε.

Διμερή συνάντηση μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ελλάδας για την ανάπτυξη των Κυβερνητικών Δορυφορικών Επικοινωνιών (GOVSATCOM) οργάνωσε χθες το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη των Κυβερνητικών Δορυφορικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα, τα οφέλη τους και οι τρόποι υλοποίησης και χρηματοδότησής τους.

Η ελληνική πλευρά παρουσίασε στους εκπροσώπους της Ε.Ε. τις πρακτικές των φορέων που μετέχουν στην ανάπτυξη υπηρεσιών GOVSATCOM στη χώρα μας για εφαρμογές που σχετίζονται με τη διαχείριση κρίσεων, τη συνοριακή και θαλάσσια επιτήρηση, τη χρήση ασφαλών δορυφορικών δικτύων για διπλωματικές αποστολές, επιχειρήσεις Frontex, εφαρμογές στη ναυσιπλοΐα κ.ά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «οι δορυφορικές επικοινωνίες αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες των οικονομικών δραστηριοτήτων στο διάστημα και μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικές και ασφαλείς υπηρεσίες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις». Συμπλήρωσε δε ότι «η καταγραφή των απαιτήσεων, καθώς και ο εντοπισμός των φορέων (δημόσιων και ιδιωτικών) που δραστηριοποιούνται στον χώρο των δορυφορικών επικοινωνιών και του διαστήματος αποτελεί σημαντικό βήμα για τον καθορισμό των αναγκών της χώρας μας στον ευρωπαϊκό σχεδιασμό και ανάπτυξη των Κυβερνητικών Δορυφορικών Επικοινωνιών».

Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας υπογράμμισε τη μοναδική γεωγραφική θέση της Ελλάδας και τις εξαιρετικές ατμοσφαιρικές συνθήκες, που καθιστούν τη χώρα μας μοναδικό υποψήφιο για τη μόνιμη εγκατάσταση της GOVSATCOM και των αποστολών της.

Στη συνάντηση μετείχαν, παράλληλα με τους φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, εκπρόσωποι εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και του ακαδημαϊκού χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL