Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
"Η ΕΡΤ δεν έχει την πολυτέλεια να κρύβει ειδήσεις"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η ΕΡΤ δεν έχει την πολυτέλεια να κρύβει ειδήσεις"

Στην ΕΡΤ, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και στους... τηλεθεατές της ΕΡΤ κατόρθωσε να επιτεθεί προχθές στην ομιλία του στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας μόλις τρεις φράσεις.

Στην προσπάθειά του να απαξιώσει τη δημόσια τηλεόραση και μέσω αυτής να επιτεθεί στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. διατύπωσε την άποψη ότι «η ΕΡΤ έχει γίνει ΥΕΝΕΔ», ότι «έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας» και γι' αυτό «έχει σχεδόν μηδενική τηλεθέαση στην ενημέρωση». Όπως εξήγησε «διότι φυσικά ο κόσμος έχει αντίληψη».

Ο κόσμος που... δεν έχει αντίληψη και παρακολουθεί ΕΡΤ αριθμεί κατά μέσον όρο 240.000 τηλεθεατές κάθε βράδυ, και αυτοί είναι οι τηλεθεατές μόνο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων των 21.00. Τα στοιχεία αφορούν τον μήνα Μάιο, έως τις 13, όπως τα κατέγραψε η Nielsen και τα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ. Στα άλλα δελτία ειδήσεων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το μερίδιο τηλεθέασης της ΕΡΤ -των τηλεθεατών δηλαδή που δεν... έχουν αντίληψη- φτάνει γύρω στο 14% το πρωί 6.00 - 7.00, γύρω στο 7% στο δελτίο των 12.00 και περί το 8,5% στο δελτίο των 15.00.

«Οι επιθέσεις στη δημόσια τηλεόραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί κανείς να τις δει αποσπασματικά» επιχείρησε να προσεγγίσει τη στάση του αρχηγού της Ν.Δ. χθες, μιλώντας Στο Κόκκινο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Όπως είπε, «η δημόσια τηλεόραση είναι φορέας που δεν έχει την πολυτέλεια να κρύβει ειδήσεις όπως το απλήρωτο δάνειο του κ. Μητσοτάκη ή να κρύβει κάτω από το χαλί τη δίκη και τις εξελίξεις για την υπόθεση της Siemens, αυτά ενοχλούν» είπε ο Νίκος Παππάς και συμπλήρωσε ότι επιθέσεις στη δημόσια τηλεόραση «είναι μία αποτυχημένη προσπάθεια εκτέλεσης συμβολαίου υπέρ πάρα πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL